Un nou tratament pentru ejacularea precoce

De Erika Chivu pe 20 noiembrie 2009

O companie farmaceutică a finalizat testele unui nou medicament adresat bărbaţilor ce suferă de ejaculare precoce. Deocamdată, spray-ul prelungeşte actul sexual cu doar câteva minute.
Un spray care amorţeşte penisul poate să prevină ejacularea prematură. El a fost deja testat, iar compania farmaceutică producătoare va demara procesul de aprobare, anul viitor, în Statele Unite.

Cei peste 500 de bărbaţi care au participat la studiu sufereau de ejaculare precoce, dar s-au simţit mai încrezători şi au fost mai mulţumiţi de performanţele lor sexuale când au folosit noul medicament. Ei au aplicat spray-ul cu cinci minute înainte de actul sexual. Dacă, în mod normal, aceşti bărbaţi ejaculau la un  minut dupa începerea actului sexual, folosind spray-ul, au rezistat până la trei minute.  

Spray-ul este o combinaţie de lidocaină şi prilocaină, două substanţe folosite în anestezia locală. Acestea amorţesc penisul, astfel că plăcerea sexuală este resimţită mai puţin intens, deci erecţia este menţinută, dar fără a se produce ejacularea prematură.

În prezent există mai multe produse tip spray care promit să prelungească actul sexual, însă majoritatea nu sunt recunoscute de comunitatea medicală şi nu se eliberează în farmacii, pe bază de reţetă.

Compania farmaceutică producătoare a noului medicament estimează că un sfert dintre bărbaţii între 18 şi 59 de ani suferă de ejaculare precoce, definită ca ejacularea care se declanşează în primul minut de penetrare.

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital