uberLADIES. Iuliana, 37 de ani: “Reușesc, zi de zi, să schimb în bine percepția bărbaților despre femeile la volan”

Iuliana are 37 ani și este mama a doi copii. Momentan, Uber este singura sa sursă de venit, iar înainte a lucrat în vânzări. “Pasiunea mea este, fără doar și poate, șofatul”, ne-a spus ea.

Cum e sa conduci prin București? Dacă ai alege un singur cuvânt pentru traficul din București, care ar fi acela?

Nu este deloc ușor. Bineînteles, din cauza traficului intens dar și din cauza lipsei bunelor maniere în trafic. Dar atunci când îți place să conduci, poți trece peste aceste obstacole. Dacă ar fi să aleg un cuvânt pentru traficul din București, acesta ar fi RĂBDARE.

Ce părere ai despre stereotipul ca femeile nu conduc bine?

Sunt unele femei care nu conduc bine (din ce în ce mai puține) dar asta și din cauza acelor soți sau prieteni care nu le încurajează să conducă mai des și le dau cheile doar atunci când au băut un pahar. Și chiar și atunci le critică mereu și le stresează. Atunci când conduci zilnic fără a fi stresată de cineva, clar ajungi sa fii o șoferiță bună.

Iuliana Negrila, sofer partener Uber

De ce UBER? Ce i-ai recomanda unei femei care se gândește să devină șofer partener UBER?

Uber este un serviciu frumos cu oameni frumoși, iar aici mă refer și la soferi și la pasageri.

Cum sunt pasagerii pe care îi duci la destinaţie?

Pasagerii care folosesc acest serviciu sunt în general tineri, în proporție de 90 % și sunt cu foarte mult bun simț, marea majoritate. Bineînteles că sunt și excepții, dar procentajul negativ e foarte mic.

Iuliana Negrila, sofer partener Uber

Care a fost una dintre cele mai amuzante reacții ale utilizatorilor atunci când au descoperit o femeie la volan? Utilizatorii Uber pot scrie în aplicație mesaje pentru șoferii parteneri. Împărtăşeşte cu noi una sau două dintre mesajele tale preferate primite de la pasageri.

Într-adevăr, în fiecare zi am cel puțin un pasager bărbat pe care îl văd la începutul cursei puțin reținut, ca să nu zic stresat, când vede că o femeie îl va duce la destinație. Dar, fără să mă laud, după cinci minute se relaxează, iar la sfârșitul cursei îmi zic “felicitări, conduceți foarte bine”. Credeți-mă, mă bucur foarte mult că reușesc, zi de zi, să schimb în bine percepția bărbaților despre femeile la volan.

Și, ca dovadă, vă împărtășesc câteva mesaje lăsate de pasageri. Deși sunt anonime, eu sunt convinsă că sunt și de la bărbați: “așa oameni să tot gasim la Uber ”;  “mersi, 5/5 pentru condus și serviciu în general” sau “vă mulțumesc frumos pentru cursa foarte plăcută”.

Siguranța în mijloacele de transport este importantă pentru toată lumea, dar mai ales pentru femei. Datorită tehnologiei, Uber este una din cele mai sigure moduri de a te deplasa prin oras, fie ca esti pasager sau că alegi să îți împarți mașina. Uber si Asociața Necuvinte (una dintre cele mai puternice voci împotriva abuzurilor asupra femeilor) si-au unit forțele pentru a promova siguranța în mijloacele de trasport și acasă. Uber a devenit partner de mobilitate al Asociației Necuvinte, asigurând transportul echipei și al femeilor care beneficiază de sprijinul lor, timp de un an. Intră pe site-ul Asociației Necuvinte și vezi cum poți ajuta.  Știm că timpul e important pentru tine. De aceea, dacă vrei sa virezi cei 2% către Asociația Necuvinte, Uber îți oferă două curse gratuite către și de la sediul Asociației Necuvinte (Str. Ion Campineanu nr. 20, Sector 1, Bucuresti). Pâna pe 20 mai, folosește codul SustinNecuvinte pentru a ajunge la sediul Asociației, de luni până vineri, între 10:00 și 18:00, lasă acolo formularul tău completat, iar voluntarii asociației se vor ocupa mai apoi să ajungă la timp la Administraţia Financiară de care aparţii.

 

Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Carieră

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: