Twitterul şi vedetele

De Cristina Popa pe 30 decembrie 2009

Mai marii Hollywood-ului au ajuns la concluzia că prezenţa activă a celebrităţilor pe site-urile de reţele sociale, precum Twitter sau Facebook pune în pericol industria filmului…
Cameron Diaz şi Mike Myers sunt primii care nu mai au voie pe Twitter. Motivul? Cele două vedete care, în momentul de faţă pregătesc o continuare pentru filmul de animaţie „Shrek”, nu au voie sa dezvăluie informaţii despre noul proiect al Studiourilor DreamWork.

Şi, pentru că Hollywood-ul nu se joacă, potrivit publicaţiei „The Hollywood Reporter”, interdicţia a luat formă legală, prin introducerea în contractele  vedetelor a unor clauze de confidenţialitate, privind restricţionarea utilizării a oricărei forme de socializare via internet de tipul Facebook, Twitter, MySpace şi a altor platforme de comunicare interactivă sau a blogurilor personale.

Dacă luăm în calcul deja tradiţionala clauză de confidenţialitate care îi împiedică pe actori să dezvăluie celor din mass-media informaţii înaintea comunicatelor de presă oficiale, dar şi prezenţa în număr din ce în ce mai mare „pe net” a celebrităţilor, măsurile luate de casele de producţie par mai mult decât îndreptăţite.

În România însă, lucurile stau cu totul altfel. Pe timp de criză, pentru o promovare mai puţin costisitoare, unele vedete de pe la noi îşi fac cont pe Twitter în scop profesional.

Mai mult, angajatorii, fiind responsabili de mediatizarea prezenţei acestora pe platformele de comunicare. Este şi cazul celor de la „Mondenii”, al Danei Rogoz sau Monicăi Dascălu.

Pe Twitter descoperim puzderie de vedete cu conturi. Printre cei mai activi sunt Dragoş Bucurenci, Andreea Raicu, Andi Moisescu sau Cristian Mungiu.

Şi dacă nu e micro-blogging atunci sigur trebuie să fie Facebook. Marius Moga, Loredana, Tania Budi, Oana Roman, Vlad Craioveanu sau Radu Mazăre sunt doar câteva nume celebre ce-ţi surând din spatele monitorului.

Printre cele mai „comunicative” vedete de peste ocean  se numără  cuplul Ashton Kutcher – Demi Moore. Însă nu doar actorii îşi fac cunoscut programul zilnic, fiecare industrie (film, muzică, politică) având reprezentanţii ei pe Twitter – Oprah, Barack Obama, Hillary Clinton, Paris Hilton, Kim Kardashian sau John Mayer.

Foto: Oltin Dogaru

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani