„Twilight”, 4 premii „People’s Choice”

De Nicoleta Galeteanu pe 07 ianuarie 2010

Poveştile cu vampiri şi legendele cu vârcolaci nu sunt nici pe departe demodate, fantezia regizorilor, dar şi pasiunea cinefililor pentru astfel de personaje fiind recunoscute pe deplin…
… în cadrul celei de-a 36-a ediţii a ceremoniei „People’s Choice”, desfăşurată miercuri la Los Angeles.  
  
Astfel, vampirii din „Twilight Saga”, „True Blood” şi „The Vampire Diaries” au dominat în topul preferinţelor, filmele cumulând cele mai multe nominalizări la această ediţie. 
 
Publicul a ales Twilight

Dintre toate însă, „Twilight” s-a departajat rapid de celelalte producţii din clasament, câştigând nu mai puţin de patru premii la patru categorii diferite.  

Celebra peliculă a fost aleasă câştigatoare atât la categoriile „film favorit”, „cea mai bună franciză” – dintre Harry Potter, Star Trek, Transformers şi X-Men, „distribuţie favorită” – datorită echipei formate din Robert Pattinson, Kristen Stewart şi Taylor Lautner -, precum şi la categoria „actor debutant favorit„, disctinctie obţinută de Lautner.  
  
 "Twilight", 4 premii "People's Choice"
Un alt actor la fel de apreciat, nu doar în cadrul recentei ceremoniei, Johnny Depp şi-a completat palmaresul în acest an cu încă două premii.

Acesta a obţinut premiul la categoria „actor favorit” şi i-a fost recunoscută, totodată, prestaţia din ultimii 10 ani. 
  
Hugh Jackman a primit şi el un premiu în urma voturilor care l-au desemnat „actor favorit dintr-un film de acţiune”, luându-i aşadar locul lui Will Smith, nominalizat anul trecut la aceeaşi categorie.  

Cum era de aşteptat, trofeul pentru cel mai bun actor de comedie i-a revenit lui Jim Carrey, în locul lui Adam Sandler, numit actorul favorit din 2008.  

La categoria cea mai apreciată actriţă de debut, tânăra actriţă şi cântăreaţă în vârstă de 17 ani, Miley Cyrus, a primit primul premiu pentru rolul din „Hannah Montana”. 

 "Twilight", 4 premii "People's Choice"
Actriţa favorită a anului 2009 este, mai nou, Sandra Bullock, iar pelicula „The proposal”, în care actriţa are rolul principal, a fost numită comedia anului
  
Nu în ultmul rând, publicul a desemnat pelicula „Up” la categoria „film de familie”, iar „Inglourious Basterds” ca cel mai apreciat film independent al anului 2009.

Gala de premiere „People’s Choice” premiază şi vedetele preferate din domeniul televiziunii şi muzicii.

Astfel, premiul pentru cântăreaţa preferata i-a revenit lui Mariah Carey, la categoria R&B, lui Carrie Underwood, pentru artistul country preferrat, lui Keith Urban, solistul anului, şi lui Taylor Swift, pentru interpreta preferată a anului 2009. 

„Dr. House”, cel mai bun serial, dar si actor   

În ce priveşte premiile pentru televiziune, „Dr. House” este cel mai bun serial de dramă, în timp ce sitcomul „The Big Bang Theory” este favorit la genul comedie. 
  
Actorul favorit dintr-un serial de dramă a fost ales Hugh Laurie, iar actriţa favorită dintr-un serial dramă este, în 2009, Katherine Heigl.  
  
Steve Carell şi Alyson Hannigan sunt, la rândul lor, cei mai populari actori dintre personajele comice dintr-un film-serial.  
  
Desfăşurat la Teatrul Nokia din Los Angeles, evenimentul a adunat la un loc zeci de celebrităţi, dintre care Nicole Scherzinger, Sofia Vergara, Hayley Williams, Dania Ramirez, Diane Kruger, Mary J. Blige, Colbie Caillat, Demi Lovato, Olivia Wilde, Peter Jacobson, Kellan Lutz, Chevy Chase sau Jackie Chan.
  
Show-ul de decernare a premiilor a fost a fost difuzat de canalul american CBS şi urmărit de peste 60 de milione de telespectatori. Câstigatorii sunt desemnaţi pe baza voturilor exprimate de public pe internet.  

Foto: NorthFoto
  
  

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară