Trufe din ciocolată de Valentine’s Day

De Unica.ro pe 11 februarie 2010

Din meniul de Valentine’s Day ar fi imposibil să lipsească tocmai ciocolata. Dacă vrei un desert cu ciocolată care să conţină şi mai multă ciocolată decât oricare altul, atunci…
încearcă trufe.

Fine şi delicioase sunt perfecte pentru un desert într-o seară atât de romantică cum este cea de Valentine’s Day.  Nu-ţi va lua mult timp să le prepari, mai ales că nu necesită coacere, iar dacă şi iubitului tău îi place ciocolata, atunci îl vei mai cuceri înca o dată.

Ingrediete

300 de gr. ciocolată neagră(70% cacao)
300 ml de frişcă lichidă
50 gr. de unt
Alune, nuci, fistic, esenţe

Mod de preparare

Ciocolata se rupe în bucăţi mici şi se pune într-un castron.
Apoi puneţi frişca lichidă şi untul într-un vas şi puneţi-l pe foc până ce untul se topeşte , până când frişca şi untul topit formează un amestec omogen. Luaţi-l de pe foc, turnaţi-l peste ciocolată şi amestecaţi până veţi obţine o pastă fină.
Pentru a obţine trufe savuroase nu ezitaţi să adăugaţi şi esenţele preferate, rom, lichior sau chiar suc de portocale. Tot amestestecul se pune la rece pentru 4 ore.

Cand modeleţi trufele, aveţi grijă ca palmele să fie puţin unse cu ulei sau cu esenţe, pentru a le putea apoi acoperi.

Imediat după ce le modelaţi, acestea trebuie acoperite. Pregatiţi un topping de ciocolată într-un vas şi treceţi fiecare trufă prin el, până ce aceasta este în totalitate acoperită cu stratul de ciocolată topită. Ultimul strat vă pune fantezia la încercare: aşa că puteţi acoperi în final trufele fie cu cacao, ori le puteţi trece prin alune, fistic sau nuci pisate, nucă de cocos.

Dar pot fi însă acoperite numai cu un strat de ciocolată. Pentru aceasta e nevoie să topiţi ciocolata în 100 ml. de lapte, iar apoi fiecare trufă trebuie trecută foarte bine prin amestecul de ciocolată.

Trufele trebuie ţinute la frigider cel puţin 3 zile, înainte să fie consumate.

Calorii: 80 calorii/100gr.
Buget estimativ: 50 ron

Poftă bună !

Foto:Shutterstock

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani