Trucuri pentru un machiaj rezistent

De Andra Pecingina pe 10 decembrie 2009

Ştim cât urăşti faptul că machiajul te lasă baltă la sfărşitul zilei, exact când începe distracţia. De aceea îţi venim în ajutor cu câteva trucuri esenţiale pentru un machiaj rezistent!
Ai nevoie de produse foarte bune în trusa ta, pe care cu siguranţă le-ai achiziţionat deja, dar şi de sfaturile noastre pentru a păstra machiajul la locul lui.

Un machiaj rezistent depinde foarte mult de felul în care aplicăm baza, de la fondul de ten până la blush. Pentru ca fondul de ten să reziste pe pielea ta foloseşte o formulă de tip lichid sau mousse folosind un bureţel special, şi doar în zonele unde este neapărat nevoie.

Nu apela la masca completă cu fond de ten daca nu ai motive. Atunci când aplici pudra peste fondul de ten foloseşte foarte puţină pe vârful pensulei şi alege o mişcare lejeră pentru a o fixa pe ten.

Pudra minerală translucidă este unul din produsele pe care este esenţial să le aplici pe întreaga faţă. Aceasta nu va astupa porii şi de aceea este cea mai sănătoasă alegere pentru tenul tău. Foloseşte un blush pudră, rezistă mult mai mult decât unul cremă.
Rujul rezistă mai mult pe buzele tale dacă foloseşti fondul de ten înainte de a aplica rujul. Un strat subţire de fond de ten pe buze ajută şi la a adăuga volum acestora. Alege un creion de buze neutru şi conturează buzele, apoi aplică nuanţa ta preferată de ruj.

Pensula specială fixează cel mai bine rujul pe buze. Aplică un strat apoi foloseşte un şerveţel uscat pentru a lua excesul şi aplică încă ultimul strat de ruj. Ultimul pas trebuie să fie un strat uşor de gloss transparent.

Trucuri pentru un machiaj rezistentPentru ca machiajul ochilor să reziste cât mai mult ai nevoie de un fard de pleoape neutru ca bază, între aplicarea fondului de ten şi cea a fardului colorat.

După ce aplici fardul pudră neutru urmează conturarea ochiului cu creion dermatograf sau eyeliner şi abia apoi aplicarea fardului de pleoape colorat.

Nu vei avea nevoie de un rimel care să adauge volum dacă apelezi la următorul truc: alege o pensulă de fard de ochi şi aplică cu ajutorul ei puţină pudră translucidă pe gene între cele două straturi de rimel negru.

Genele tale vor fi bine conturate şi curbate întreaga zi dacă vei încălzi puţin aparatul de întors gene cu uscătorul de păr. Apoi foloseşte-l doar de două ori cu grijă, o dată la mijlocul lor şi o dată către vârful genelor şi aplică rimelul.

Cu aceste câteva trucuri vei observa o schimbare în bine în ritualul tău de frumuseţe şi vei putea uşor evita accidente estetice neplăcute!

Foto: Shutterstock

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional