Trend-uri în fitness pentru 2010

De Erika Chivu pe 18 decembrie 2009

Ca în orice alt domeniu, şi în fitness există modă şi trend-uri. Află ce sporturi şi metode de antrenament vor fi în trend anul viitor şi cât te costă să fii la modă.
Exergaming este numele pe care americanii l-au dat combinaţiei de fitness şi jocuri video, combinaţie care a „prins” foarte repede pentru că îmbină utilul cu plăcutul. Din păcate, preţul e pe măsură. Ai nevoie de o consolă Wii şi accesoriile Wii Fit sau EA Sports Active. Jocul funcţioneaza ca un antrenor personal care îţi arată ce trebuie să faci, pentru cât timp şi îţi oferă un feed-back mai mult decât necesar.

Preţuri aproximative

Consola Nintedo Wii – 1000 lei
Wii Fit (jocuri şi accesorii) – 450 lei
EA Sports Active (jocurii şi accesorii) – 230 lei

Cursurile de fitness bazate pe „specialităţi”, care mai de care mai exotice au mare succes în alte ţări şi încep să-şi facă loc, timid ce-i drept, şi la noi. Deocamdată poţi face dans tribal, kangoo jumps şi… cam atât, din căte ştim noi. Dar sperăm ca, în 2010, să apară şi în cluburile noastre cursuri de hula hoop, zumba sau belly dance.     

Preţuri aproximative

Dansuri africane, 2 şedinţe – 55 euro la Get Fit Gym
Kangoo Jumps, 8 şedinţe – 130 Ron la Lotus Sport
Kangoo Jumps, 8 şedinţe – 40 euro la Expert Workout

Gadget-urile sport îşi fac şi ele loc, încet, încet, în vieţile sportivilor amatori sau profesionişti.  Cu ajutorul lor poţi să-ţi controlezi mai bine antrenamentul şi să-ţi monitorizezi progresele. În acest scop poţi folosi un pedometru, care îţi numără paşii, calculeaza caloriile consumate, distanţa parcursă, viteza deplasării şi durata antrenamentului. Unii producători vând telefoane şi ceasuri cu funcţie de pedometru sau accesorii pentru gadget-urile deja existente pe piaţă. Un exemplu este kit-ul iPod + Nike care include un senzor ce se aşează în pantofi şi un receptor care se conectează la iPod.

Preţuri aproximative

Pedometru Omron Walking Style Pro – 200 lei
Pedometru Laica – 50 lei
iPod + Nike Sport Kit (nu include pantofii sport şi iPod-ul) – 150 lei

Indoor walking şi spinning-ul sunt alternativa ideală pe timpul iernii, când nu poţi să ieşi la plimbare, nici pe jos, nici cu bicileta. Din fericire, este un trend care a prins şi la noi, aşa că poţi să practici ambele sporturi în mai multe săli de fitness, la preţuri acceptabile. Antrenamentele sunt destul de intense şi solicitante, dar te ajută să arzi multe calorii şi lucrează foarte bine muşchii din partea inferioară a corpului.

Preţuri aproximative

Spinning, abonament nelimitat – 130 lei la Xan Gym
Spinning, 12 şedinţe – 300 lei la Class Wellness
Indoor Walking, 16 şedinţe – 130 lei la Lotus Sport

Pentru că există perioade în viaţă când avem nevoi speciale sunt tot mai căutate cursurile de fitness adresate anumitor categorii de persoane: gravide, bătrâni şi chiar copii. Pentru sportivii cu experienţă care au suferit accidentări sau pentru cei care nu au o condiţie fizică foarte bună există fitness-ul în apă, mai puţin solicitant decât cel clasic.

Preţuri aproximative

Gimnastică prenatală, 10 şedinţe, 243 lei, la Motherhood Center
Gimnastică prenatală – 10 şedinţe 320 lei la Hello Body
Kangoo Jumps copii, 8 şedinţe – 40 euro, la Expert Work-out
Aqua Fitness, 12 şedinţe – 440 lei, la Bery Fitness Spa
Inot pentru bebeluşi, 4 şedinţe – 400 lei, la Baby Spa

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"