Tortilla şi secretele ei

De Unica.ro pe 13 septembrie 2010

Tortilla e un fel de omletă spaniolă, preparată din ouă, cartofi, ceapă şi usturoi. Poate fi servită rece sau caldă, la cină, prânz sau ca gustare, o poţi oferi unor musafiri neaşteptaţi.

Tortilla diferă de omleta franţuzească prin faptul că se prepară la un foc mai mic şi trebuie neapărat rumenită pe ambele părţi. În plus, omleta franţuzească se consumă, de obicei, imediat după ce a fost pregătită, în vreme ce tortilla trebuie să stea câteva minute înainte de a putea fi servită.

Desigur, poţi experimenta cu această reţetă şi poţi adăuga spanac în loc de cartofi, poţi pune mai mult usturoi sau deloc ceapă. Totuşi, iată o reţetă clasică de tortilla:

Ingrediente: ulei de măsline, o ceapă, usturoi, doi cartofi medii, piper, 6 ouă

Mod de preparare: Pune uleiul la încins, adaugă ceapa, usturoiul, piperul şi cartofii. Prăjeşte cartofii până când sunt aurii şi puţin moi, apoi adaugă mixtura din tigaie într-un bol, alături de ouăle bătute. Amestecă şi transferă într-o tigaie cu ulei proaspăt. Prăjeşte tortilla pe ambele părţi, până când se rumeneşte bine.

Tip: Tortilla de Patatas pe Paella Recipe

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro! Tortilla şi secretele ei
Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional