Tort cu portocale şi kiwi

De Lumea Femeilor pe 11 martie 2012

Ingrediente pentru 6 persoane

* 300 g pişcoturi
* 6 portocale
* 4 kiwi
* 6 linguri zahăr tos
* 4 linguri zahăr pudră
* 250 ml lapte
* 40 g gelatină alimentară
* 6 gălbenuşuri
* 500 g frişcă
* arome

Mod de preparare

1. Se pune gelatina să se înmoaie în 100 ml apă rece.
2. Gălbenuşurile se amestecă într-o crăticoară cu zahărul tos şi laptele, apoi se pun pe foc potrivit. Se amestecă până când compoziţia capătă consistenţa smântânii.
3. Atunci, se adaugă gelatina înmuiată, se amestecă bine şi se lasă la rece.
4. Frişca se bate cu zahărul pudră, apoi se adaugă arome şi se integrează în crema rece cu gelatină.
5. Se tapetează cu un celofan umed o cratiţă de 3 litri.
6. Portocalele şi kiwi se curăţă de coajă şi se taie rondele. Se tapetează fundul şi pereţii cratiţei cu rondele din ambele fructe.
7. Apoi, se pun straturi succesive de cremă şi pişcoturi. Se acoperă cratiţa cu celofan şi se lasă la rece aproximativ 12 ore. Se răstoarnă cu grijă pe un platou şi se îndepărtează celofanul.

P.S. Tăiaţi fructele având grijă să nu risipiţi sucul ce se scurge. Stropiţi pişcoturile cu el. Astfel, se vor înmuia mai repede.
Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"