Topul premierelor cu cele mai mari încasări

De Nicoleta Galeteanu pe 04 ianuarie 2010

„Avatar”, „Sherlock Holmes” şi comedia „Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel” sunt filmele care au chemat cei mai mulţi cinefili în sălile de cinematograf în ultima săptămână…
… reuşind să aducă şi cele mai mari încasări în box office-ul american, potrivit unui nou top întocmit de Hollywood.com. 

Astfel, pe parcursul unui singur weekend, cinefilii americani au plătit numai pentru cele trei filme peste 143,3 milioane dolari pentru un loc la cinema.  
  
Pelicula fantastică „Avatar„, regizată de James Cameron, conduce însă detaşat în topul celor mai mai profitabile premiere.

Producţia a depăşit weekend-ul trecut suma record de un miliard de dolari din încasări în întreagă lume, anunţa site-ul citat. În America, este pe primul loc pentru al treilea weekend consecutiv şi a ajuns la 352,1 milioane de dolari, după numai 17 zile, în timp ce la nivel internaţional, filmul s-a bucurat de încasări duble, de 670 de milioane de dolari.
  
Aşadar, „Avatar” a încasat până acum 1,02 miliarde de dolari şi se află pe locul patru în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Primele trei locuri sunt ocupate de „Titanic” (1,84 miliarde de dolari), „The Lord of the Rings: The Return of the King” (1,12 miliarde de dolari) şi „The Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (1,07 miliarde de dolari), iar în următoarele zile, filmul ar putea ocupa locul al doilea în acest clasament. 

Lansat şi în România la începutul acestui an, „Sherlock Holmes” este un alt film care a captat atenţia cinefililor americani. În numai două zile, pelicula a avut încasări de 38,4 milioane de dolari şi peste 140 milioane dolari în primele 10 zile de la lansare.  
  
În box office-ul american, locul al treilea este adjudecat de comedia „Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel„, care a strâns circa 36,6 milioane de dolari şi 157,3 millioane dolari în prima decadă după lansare.  
  
Deşi tot în criză, americanii nu au ocolit nici alte premiere bine cotate, astfel că de vineri până sâmbătă încasările au depăşit 230 de milioane de dolari pentru bilete la cele mai vizionate 10 premiere lansate anul trecut, potrivit Hollywood.com. 
  
Aşadar, în clasamentul celor mai bune producţii apreciate de cinefili urcă pelicula „It’s Complicated„, care aduce şi ea 18,7 milioane dolari în urma biletelor vândute, urmată de „The Blind Side” (12,7 milioane dolari) şi „Up in the Air” (11,4 milioane dolari).  
  
Animaţia „The Princess and the Frog„, în regia lui Ron Clements şi John Musker, propusă pe listele pentru Oscar, cu 10 milioane dolari încasări (în acelaşi interval de timp), „Did You Hear About the Morgans?” (cu 5,2 milioane dolari) sau „Nine” (4,3 milioane dolari) sunt alte filme care au atras atenţia cinefililor în acest an şi încasări spectaculoase într-un timp foarte scurt.

Pe ultimul loc, dar deloc de neglijat, biografia lui Clint Eastwood, „Invictus„, a strâns în sălile de cinematograf cinefili care au ridicat valoarea încasărilor la peste 4 milioane dolari în doar două zile.  
  
Pe parcursul anului 2009, încasările Hollywood, numai pe plan local, s-au ridicat la aproximativ 10,6 miliarde dolari, reuşind să depăşească recordul de 9,7 miliarde dolari, înregistrat în 2007, notează publicaţia.

Cu toate acestea, veniturile încasate anul trecut nu reprezintă un record real în ce priveşte numărul de bilete vândute, precizează Hollywood.com, deoarece costul biletelor este mai mare comparativ cu anii precedenţi, când s-au înregistrat profituri spectaculoase.   
 
Foto: NorthFoto

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital