8 filme cu poveşti misteriose

De Nicoleta Galeteanu pe 18 ianuarie 2011

Puţine filme reuşesc să suscite cu adevărat publicul vreme de două ore, pentru că multe dintre poveşti sunt uşor de intuit fără să fii vreun detectiv Poirot.
Dacă îţi plac filmele care îţi trezesc simţul detectivist, iată câteva dintre cele mai bune poveşti de suspans cu intrigi misterioase, pe care să le urmăreşti.

1. Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects (1995)

Totul începe când autorităţile din New York arestează cinci tipi cu o reputaţie dubioasă, suspectati că ar fi participat la jaful unui camion. Anchetele poliţiei vor declanşa un carusel al violenţei care se va termina într-un carnagiu.
O misiune dusă la capăt cu sânge rece, în regia lui Bryan Singer –  Operaţiunea Valkyrie -, cu Kevin Spacey şi Gabriel Byrne.

2. În spatele ferestrei/ Rear Window (1954)

Undeva în New York, un fotograf rămâne paralizat în urma unui accident. Dar ceva îi atrage atenţia în casa vecinului, pe care îl bănuişte că şi-a omorât soţia. Ajutat de prietena lui, Lisa Freemont, şi infirmiera Stella, acesta începe să facă cercetări.
În film joacă şi regizorul Alfred Hitchcock şi James Stewart.

3. Se7en (1995)

David Fincher face un film de milioane cu poveste lui Andrew Kevin Walker şi o distribuţie cu care nu ar fi putut să dea greş – Kevin Spacey, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, Brad Pitt.

Un criminal în serie cu o minte sclipitoare începe un joc de-a şoarecele şi pisica cu doi detectivi criminalişti.

Vezi topul celor mai bune filme de gen pe pagina următoare.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi