Pandora, cea mai râvnită destinaţie turistică

De Nicoleta Galeteanu pe 12 iulie 2010

Planeta Pandora, Tărâmul de Nicăieri sau şcoala de magie Hogwarts, în care a învăţat Harry Potter, sunt cele mai frumoase locuri imaginate pe care turiştii şi-ar dori să le viziteze…

 … măcar ca destinaţie de vacanţă, arată un studiu despre idealurile turiştilor în acest an.

Luxurianta planetă Pandora este cea mai râvnită destinaţie votată de turişti, după ce controversatul film al lui Cameron, „Avatar„, a generat mai întâi stări depresive şi impulsuri suicidale în sălile de cinema. Potrivit sondajului tenerife.co.uk, 67% dintre aceştia şi-ar dori să viziteze cel mai mult universul Na’vi-lor.

Totuşi, până ca populaţia indigenă să dea undă verde turiştilor, aceştia ar putea bifa pe hartă Zhangjiajie, pentru a vedea Munţii Hallelujah, locul de unde s-a inspirat James Cameron pentru crearea lumii Pandora. 

Şcoala de magie Hogwarts a lui Harry Potter este probabil singurul colegiu din lume care ar atrage fonduri bune din turism. Castelul Hogwarts din Hertfordshire, acolo unde acolo unde farmecele şi magia sunt posibile, se află pe locul doi în topul celor mai frumoase destinaţii, fie şi cu riscul unui nou incendiu pe platourile de filmare. 
Dacă James Barrie a reuşit să fascineze copiii de pretutindeni cu povestea „băieţelului care a refuzat să crească”, Spielberg reînvie pe ecran nu doar călătoria minunată a lui Peter Pan, ci şi magicul Tărâm de Nicăieri, o nouă destinaţie pentru cinefili şi turişti deopotrivă. 
Nu se ştie exact unde se află Eldorado, dar se crede că minunatele comori
de aur din ţara mitică Manoa se află în Bogota sau Venezuela. Despre Eldorado şi comorile lui s-au realizat numeroase filme, dar turiştii pot începe cu Roşia Montană, care este, la rândul ei, o minunată destinaţie auriferă.

În topul destinaţiilor în vogă din acest an se află şi lumea fascinantă descrisă în „Stăpânul Inelelor”, Comitatul fiind o posibilă alternativă de cazare pentru turişti, în lumea micilor hobbiţi. Nu în ultimul rând, tărâmul fantastic al „Vrăjitorului din Oz” ar putea fi, de asemenea, un loc potrivit pentru o vacanţă scurtă, precum şi „Ţara Minunilor” a lui Alice, unde Regatul Reginei de Inimă-Roşie este atracţia principală. 

Foto: NorthFoto

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"