Top 5 cele mai frumoase destinații de vacanță pentru toamna lui 2017

Toamna poate fi anotimpul perfect pentru vacanță, dacă știi cum să alegi destinația.

Orașe ca Lisabona sau Atena pot fi sufocante pe timp de vară, când temperaturile aici depășesc cu mult limita de confort termic. Nu mai vorbim despre Dubai, unde atmosfera devine de-a dreptul insuportabilă, cu medii de peste 40 de grade Celsius. În octombrie însă, te vei putea bucura de aceste destinații în voie.

Iată care sunt cele 5 orașe în care ai putea să evadezi în această toamnă:

1. Dubai

Cel mai mare oraș după numărul de locuitori din Emiratele Arabe Unite, Dubaiul a cunoscut o dezvoltare fabuloasă în ultimii ani, devenind unul dintre stâlpii economiei din zonă. A fost declarat orașul cu cele mai bune perspective de trai din Orientul Mijlociu și se numără printre cele mai scumpe orașe din lume. O destinație foarte populară printre turiști, care vin aici la shopping, dar și pentru a învăța mai multe despre bogata istorie a acestui fascinant loc. Prețurile pentru vacante in Dubai încep de la 690 de euro.

2. Paphos

Cipru este tărâmul romanticilor, împânzit de castele, biserici, mănăstiri, plaje cu nisip alb și marea de un albastru electrizant, care veghează peste toate acestea. Marc Antoniu, cucerit de frumusețea acestei insule, i-a făcut-o cadou Cleopatrei. Este un loc magic, în care trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Iar momentul cel mai potrivit este toamna, în august căldura fiind de-a dreptul paralizantă aici. O zonă încărcată de istorie și legende nemuritoare, care te va cuceri iremediabil. Un sejur în Paphos te va costa în jur de 200 de euro de persoană.

3. Lisabona

În lunile de vară, Lisabona se topește sub o arșiță greu de suportat de cei care nu sunt obișnuiți cu condițiile de aici. Cu toate acestea, este un loc de o frumusețe care te va învălui și din care nu-ți vei mai dori să pleci vreodată. Străzile se afla sub imperiul begoniilor, iar pe fiecare mașină care se îndreaptă spre țărmurile Atlanticului vezi legată câte o placă de surf, unul dintre cele mai populare sporturi de aici.

Întregul oraș este un basm latin, blocat parcă în timp, într-o atmosferă romantică și relaxantă. Poți să te bucuri din plin de toate acestea, și acum, la mijloc de octombrie, când arșița s-a domolit de mult. Costul unei astfel de vacanțe în plină toamnă? În jur de 230 de euro de persoană.

4. Atena

Nu e de mirare că Atena este cunoscută drept leagănul civilizației occidentale. Cu o istorie de 2.500 de ani este una dintre cele mai frumoase capitale europene. Chiar dacă în timpul crizei financiare Grecia a ținut prima pagină a ziarelor europene, fiind la un pas de faliment, Atena rămâne una dintre destinațiile must do pentru orice pasionat de călătorii. În 2004, autoritățile locale au inaugurat o pistă pietonală de 4 kilometri, care te plimbă pe la toate monumentele istorice emblemă pentru Antena și care a rezolvat problema traficului sufocant din centrul orașului. Un sejur aici, în luna octombrie, te va costa în jur de 340 de euro de persoană, iar în acest fel vei fenta și câteva zile de toamnă mohorâtă.

 

 

5. Berlin

Cu o istorie tumultuoasă, Berlinul a devenit una dintre cele mai creative și mai captivante capitale europene, un centru cultural în care se poate regăsi oricine. Petrecerile aici țin zile și nopți, ca în cele mai frumoase basme ale copilăriei, orașul fiind scena favorită a hipsterilor, dar și un magnet pentru tinerii antreprenori. Un pasionat de istorie va fi, bineînțeles, fascinat de această destinație, care este însă perfectă și pentru familii, mulțumită numeroaselor spații verzi care le stau la dispoziție turiștilor, grădinilor zoologice și destinațiilor dedicate special celor mici. În toamna lui 2017, poți vizita Berlinul la prețuri care încep de la 300 de euro de persoană.

Care este destinația ta preferată de vacanță?

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: