Top 5 atracții de vizitat în Marrakech

Una dintre cele mai accesibile destinații africane, Marrakech este colorat, viu, exotic; te prinde în ritmul său și te poartă prin medina, printre tarabele vânzătorilor stradali, zumzetul scuterelor, mirosul condimentelor și poveștile oamenilor. Ajung câteva zile ca să te îndrăgostești iremediabil.

1.     Maison de la Photographie. Nu doar pentru pasionații de fotografie, dar pentru oricine interesat de istoria vizuală a orașului: Marrakechul de la jumătatea secolului 19 până în prezent, prin obiectivele europenilor care s-au îndrăgostit iremediabil de atmosfera sa.

2.     Muzeul Marrakech. De vizitat nu doar pentru colecția de artă marocană și de ceramică de Fes, dar și pentru curtea interioară superb decorată.

3.     Musee de Mouassine. Destul de puțin cunoscut, căci e bine ascuns în păienjenișul de străduțe, acest muzeu este o mică revelație: un riad superb care adăpostește lucrările pictorului marocan Abdelay Mellakh (a fost locuința familiei sale și primul său atelier). Bonus: de luni până vineri, seara au loc concerte de muzică tradițională.

4.     Le Jardin Majorelle.  O oază de liniște și stil în mijlocul haosului din oraș. Grădinile au aparținut pictorului Jaques Majorelle, iar după moartea acestuia au fost cumpărate de creatorul de modă Yyes Saint Laurent și de partenerul acestuia și transformate într-o grădină botanică în mijlocul căruia veți găși un muzeu al tradițiilor berbere, un boutique de designer și o cafenea șic.

 Le Jardin Majorelle, o oaza in mijlocul orasului

5.      Palatul Bahia. O bijuterie de arhitectură islamică din secolul 19, construită inițial pentru marele vizir al sultanului Hassan 1 al Marocului.

 

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: