Timp de zeci de ani și-a forțat fiica să se prefacă bolnavă. Până la urmă, fata nu a mai suportat

De Unica.ro pe 06 decembrie 2017
Gypsy Rose Blanchard este la închisoare după ce a ucis-o pe Dee Dee Blanchard, mama ei. Iar Rod Blanchard, tatăl criminalei, spune că fosta lui soție a primit exact ce a meritat.

Totul a început când Gypsy era doar un copil. Dee Dee, mama ei, le spunea celor din jur că ea este bolnavă în stadiu terminal, că a avut leucemie când era bebeluș, că suferă de distrofie musculară și alte boli grave. Însă totul era o minciună.

Gypsy a căzut victimă sindromului Muchausen prin transfer, o boală rară în care părintele pretinde că ar avea un copil bolnav pentru a primi simpatia, mila, atenția celor din jur. De multe ori, părinții care au această boală psihică le fac rău intenționat copiilor lor.

Este și cazul lui Gypsy. Mama ei a tuns-o cheală, i-a dat medicamente care au dus la căderea dinților și timp de ani de zile a hrănit-o printr-un tub, deși nu avea nevoie de așa ceva.

Gypsy nu știa că este complet sănătoasă. Atunci când o prindea că merge singură, fără cadru, mama ei se enerva și o pedepsea. Cu timpul, a convins-o că are nevoie de cărucior cu rotile.

Citește și:  Mama si-a abandonat fetita la o luna dupa nastere. Peste 9 luni, tatal a intrat pe internet si a scris acest mesaj

Cum reușea Dee Dee să-i păcălească pe cei din jur? Se muta des, se izolase de familie și prieteni și schimba foarte des doctorii. Așa a reușit să păcălească și câteva fundații umanitare care i-au oferit lucrurile de care pretindea că are nevoie.

În tot acest timp, tatăl lui Gypsy bănuia că fosta lui soție are o problemă psihică, însă habar nu avea cât de gravă este situația. Dee Dee îi permitea foarte rar să-și vadă copilul și numai dacă suna cu câteva zile înainte. În timpul vizitelor, mama era mereu de față.

După 20 de ani, Gypsy a început să-și dea seama ce îi face mama ei. A încercat să fugă de acasă de mai multe ori, dar fără succes. De fiecare dată, mama ei a găsit-o și cu ajutorul unor acte false, a convins autoritățile că este minoră și suferă de retard mintal. De fapt, fata era majoră și sănătoasă și avea dreptul să decidă singură unde locuiește.

Până la urmă, Gypsy a decis să o ucidă pe mama ei cu ajutorul iubitului pe care l-a cunoscut pe internet. Deși în statul unde locuiște, crima cu premeditare este pedepsită cu moartea sau închisoarea pe viață, procurorii au decis să fie mai blânzi având în vedere abuzurile la care Gypsy a fost supusă toată viața ei.

Lidia Buble, dezvăluiri din copilărie: "Mi se părea ceva anormal să adorm fără să iau bătaie"

Lidia Buble, dezvăluiri din copilărie: "Mi se părea ceva anormal să adorm fără să iau bătaie"