Spectacole şi târguri de weekend în Bucureşti

De Erika Chivu pe 03 septembrie 2010

Proiecţii de film, teatru în aer liber, târguri de cărţi şi haine, accesorii hand-made, obiecte meşteşugăreşti şi bunătăţi maramureşene te aşteaptă în weekend în Bucureşti.

Spectacole în aer liber şi sporturi extreme

Ai chef de un film, dar nu te atrag filmele noi care rulează în acest weekend la cinema? Poate îţi vor plăcea mai mult proiecţiile TIFF, care au loc la Uranus 144, fostul E-uranus. Vineri, 3 septembrie vei putea vedea „Maşinistul”, un thriller cu Christian Bale, sâmbătă – o comedie, „Faima şi Banii”, din 2006, iar duminică te aşteaptă o dramă, „Marioneta”, cu Pierce Brosnan, în regia lui  Roman Polanski. Biletul costă 10 lei, iar proiecţiile încep de la ora 21:00.

Dacă preferi teatrul în locul filmelor, poţi vedea o piesă chiar în parcul Moghioroş, sâmbătă şi duminică, 4, respectiv 5 septembrie, de la ora 19:00. Reprezentaţiile fac parte din proietul Teatrul Itinerant al celor de la Metropolis. în acest weekend vei putea urmări piesa „Cum m-am lăsat”, cu Anca Sigartău şi 1-Q Sapro, în regia lui Bogdan Muntean. Spectacolul durează o oră, iar biletul va costa 10,60 lei.

Cei care au o pasiune pentru sporturile extreme dar se tem să le şi practice, îi pot urmări pe alţii la treabă, sâmbătă în parcul Tineretului. Este vorba de prima ediţie Burn Bowl Rockers, concurs destinat BMX-erilor. Mai simplu spus, vei vedea acrobaţii pe bicicletă realizate de curajoşii care nu se tem de căzături şi lovituri. De la ora 17:00 încep calificarile, iar finala are loc între 19:00 şi 20:00.

Târguri: cărţi, bijuterii, haine şi bunătăţi

Dacă eşti genul care ar da oricând sporturile extreme pe o seară liniştită, cu o carte în mână, găseşti de citit de vineri până duminică, adică între 3 şi 5 septembrie, la târgul de carte de pe Lipscani. În spatele Băncii Naţionale vei găsi cărţi la preţuri cu 20% mai mici decât în librărie. Intrarea la târg este liberă.

După ce ţi-ai ales o carte, vizitează şi târgul „ILoveHandmade”, unde găseşti cercei, mărgele, curele, broşe şi multe alte accesorii, dar şi obiecte de decor. Toate sunt realizate manual chiar de cei care le vând. Evenimentul se desfăşoară sâmbătă şi duminică la Palatul Şuţu.

Şi încă un eveniment pentru doamnele şi domnişoare care vor să fie unice: un târg vintage. La vila Rodizio are loc ediţia a patra a „Dress to Impress”, unde găseşti haine şi accesorii în stil franţuzesc: eşarfe, berete, balerini, pantaloni skinny. În timp ce admiri nehotărâtă hainele, poţi servi Les Macarons de la Madame Lucie şi o cupă de şampanie Demoiselle. Târgul se desfăşoară doar sâmbătă, 4 septembrie, de la orele 11:00.

Un alt târg, organizat la Muzeul Ţăranului Român încantă nu numai privirile, ci şi papilele gustative. Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş organizează târgul „Bucuriile toamnei”, unde găseşti magiun, plăcinte, sarmale, pâine de casă şi alte bunătăţi maramureşene.

După ce te-ai săturat, admiră obiectele de artizanat şi meşteşugăreşti, în timp ce asculţi cântecele copiilor din Călineşti, Maramureş. Intrarea este liberă, iar târgul ţine de vineri până duminică.

Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"