Târguri şi evenimente de weekend în Bucureşti

De Erika Chivu pe 09 septembrie 2010

Începe-ţi weekendul cu o faptă bună, vizitează un târg de pâine tradiţională, îmbogăţeşte-ţi garderoba de toamnă cu o piesă vintage, apoi bucură-te de un film bun!

Mişcare în scop caritabil

Îţi place să faci mişcare în weekend? Ce-ai zice de o alergare în scop caritabil? Sâmbătă, 11 septembrie, începând cu ora 11:00, eşti aşteptată în faţa Şcolii Internaţionale Bucureşti, punctul de start al Maratonului Speranţei Terry Fox. Nu-ţi face griji, nu e un maraton propriu-zis.

E vorba de un traseu de cinci kilometri, care începe de la Şcoala Internaţională Bucureşti şi se termină tot aici după ce trece prin pădurea Băneasa. Scopul acestui eveniment non-competitiv este acela de a strânge foduri pentru cercetarea medicală în domeniul cancerului.

Iar dacă vrei să faci o faptă bună, dar nu poţi să alergi cinci kilometri, ce-ar fi să donezi o carte? Ai un manual, o culegere, o carte de poezie, un roman la care eşti gata să renunţi? Mergi cu ele la Green Hours, sâmbătă sau duminică şi donează-le asociaţiei Paspartu, care plănuieşte să alcătuiască o bibliotecă pentru copiii din Băicoi, judeţul Prahova.

Târguri de ceai şi pâine

Acum că a venit toamna, ne atrag parcă mai mult weekendurile liniştite, petrecute în familie, cu o ceaşcă de ceai sau cafea în mână. La asta s-au gândit şi organizatorii Tea&Coffee Festival. Astăzi, vineri, 10 septembrie, de la ora 19:00 are loc în cadrul acestui festival, o prezentare a ceremoniei japoneze a ceaiului, în colaborare cu Centrul de Studii Româno-Japoneze. Evenimentul are loc la ceainăria Rendez-Vous, iar intrarea este liberă.

Tot azi poţi să participi la workshop-ul de artă urbană „Miss Tea Time”, care are loc în Centrul Istoric, în faţa Teatrului de Comedie.

Şi tot astăzi, la Palatul Şuţu, se deschide expoziţia de ceai, cafea şi accesorii, care ţine până duminică, 12 septembrie. Sâmbătă, 11 septembrie, în curtea Palatului Şuţu va avea loc şi o prezentare de modă „Lolita”, de la orele 19:00.

Dacă preferi mai degrabă bunătăţile româneşti 100%, te aşteaptă în Parcul Naţional Târgul de Pâine: reţete care mai de care mai gustoase, gospodari în straie specifice zonelor ţării, cântece, dansuri, obiceiuri populare, toate acestea te aşteaptă de vineri până duminică, între orele 10:00 şi 18:00 la târg. Şi nu este vorba doar de pâine. Vor veni şi producători de vin şi ţuică, dar şi gospodine pricepute la gogoşi, papanaşi, plăcinte şi alte bunătăţi tradiţionale şi naturale.  

Proiectii şi haine vintage

La Uranus 144 (E-Uranus) poţi vedea şi weekend-ul acesta poiecţii TIFF. Vineri, 10 septembrie rulează „Katalin Varga”, sâmbătă 11 septembrie vei putea vedea „The Ghost Writer”, iar duminică vine rândul lui „Inglorious Basterds”. Intrarea costă 10 lei, iar proiecţiile încep de la 20:45 în toate cele trei zile.

Şi tot la Uranus 144 are loc, sâmbătă şi duminică, „Târgul de Toamnă Cutezatoarele”, unde poţi găsi tot ce-ţi trebuie pentru a fi frumoasă toamna asta: haine vintage şi accesorii hand-made. Vei găsi şi jucării, rechizite, iar ca să nu uiţi vara vei putea savura o limonadă cu picioarele în nisip. Târgul se deschide după ora 13:00.

Foto: Shuttertstock

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional