5 moduri practice de a împacheta un cadou

De Unica.ro, pe
În perioada Sărbătorilor cuvântul de ordine este: inspirație. Avem nevoie de ea în tot ceea ce facem, de la alesul cadourilor și decorațiunilor, până la ținutele pentru fiecare ocazie importantă din aceste zile. Și după ce, în sfârșit, ai reușit să te hotărești la cadoul potrivit urmează o altă probă de foc: alegerea ambalajului. Și din nou invocăm inspirația să ne scoată din impas. Dar pentru că știm că ea nu se găsește pe toate drumurile, ți-am pregătit, cu ajutorul magicienilor cadourilor de la AFI Cotroceni niște idei noi și inedite de ambalare. 

Poți renunță la ambalajele clasice din carton și hârtie colorată gata făcute și extrem de scumpe. Adu un plus de personalitate cadourilor pe care urmează să le oferi.

Folosește un pulover vechi

Te-ai plictisit de puloverul acela cu model de Crăciun sau poate ai un pulover alb sau roșu de care vrei să te desparți? Folosește-l ca ambalaj de cadou  sub formă de saculeț. Poți oferi o sticlă de vin, dulciuri sau orice alt obiect care încape în săculeț.

Ai nevoie de un pulover, panglică, foarfecă, ac și ață. Pentru a decora săculețul poți atașa o crenguță de brad și un bilețel cu numele celui căruia i se oferă cadoul. Mai jos găsești un video care îți arată cum să faci un săculeț pentru o sticlă de vin oferită cadou.

Folosește o eșarfă

Ai rămas fără hârtie de împachetat? Folosește o eșarfă! Tot ce trebuie să faci este să întinzi eșarfa, să pui cadoul în centrul și să împachetezi cât mai original posibil.

Folosește un ziar sau o revistă

Vrei un cadou original? Refolosește ziarele sau revistele. Ai nevoie de hârtie de ziar sau revistă, foarfecă, lipici, panglică și carton. Urmărește tutorialul de mai jos pentru a vedea cum se poate face o pungă dintr-un ziar.

Folosește rola de la hârtia igienică

Ok, știu că le arunci mereu și că nu te-ai fi gândit vreodată că ai putea să le folosești ca ambalaj de cadou. Dacă vrei să oferi cadouri mici, gen bijuterii, strânge rolele ce rămân după folosirea hârtiei igienice, colorează-le sau lipește un ambalaj pe gustul tău și leagă-le cu panglică. N-o să bănuiască nimeni din ce este făcut acest ambalaj inedit. Mai jos găsești un video cu mai multe explicații despre cum să transformă o rolă de hârtie în ceva cu adevărat special.

Folosește hârtia maro sau albă

Sigur ai prin casă, rămasă de la vreun obiect cumpărat mai demult, hârtia clasică de împachetat de culoare maro sau albă. O poți decora pictând-o, desenând-o sau perforând-o.

Dacă totuși nu reușești să te hotărăști la o metodă alternativă de ambalare, poți oricând să dai o fugă până în AFI Cotroceni, unde sigur o să găsești ceva pe gustul tău.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!