Supă hrănitoare de linte

De Flavia Jurca pe 18 noiembrie 2009

Lintea este mai puţin utilizată în bucătăria românească, pentru că puţini ştiu ce rezerve considerabile de fier şi potasiu ascunde. Are un gust mai bogat decât ruda ei, fasolea, şi mai puţine calorii.
De obicei, lintea se prepară ca garnitură la carne grasă sau afumătură, însă această reţetă oferă o opţiune şi celor care postesc, dar vor să nu renunţe la aportul preţios de minerale.

Ingrediente (pentru 10 porţii)

1 conservă de linte
1 cană cubuleţe de morcovi
1 cană cubuleţe de ţelină
1 cană ceapă tocată
3 căţei mari de usturoi, pisaţi
1 linguriţă de boia
1 lingurţă de chili
Frunze de ţelină  pentru ornat
Sare şi piper după gust
5 căni de apă

Preparare

Lintea se scoate din conservă şi, împreună cu zeama în care a stat, se pune într-o oală împreună cu apa, se fierbe timp de 5 minute după ce dă în clocot, apoi se adaugă legumele şi condimentele şi se fierb împreună până când toate ingredientele s-au pătruns.

Când se serveşte, fiecare bol se decorează cu o frunzuliţă de ţelină.

Calorii per porţie
:  63
Timp de preparare: 45 minute
Buget aproximativ:  15 lei

foto: Hepta

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital