O noua ediţie a celui mai scump album foto din lume

De Nicoleta Galeteanu pe 11 decembrie 2009

Sumo, cel mai vândut album de fotografii din toate timpurile al cunoscutului fotograf Helmut Newton, este publicat, după aproape un deceniu, într-o nouă ediţie disponibilă în întreaga lume.
Potrivit editurii, cel mai vândut album de fotografii din toate timpurile va fi publicat într-un format care să permită o distribuţie şi accesabilitate pentru un public cât mai larg.  
 
Albumul, o colecţie de 480 de pagini celui mai influent, intrigant şi controversat artist fotograf al secolului XX, a fost publicat prima dată în 10.000 de exemplare, într-o ediţie limitată, care s-au vândut în scurt timp de la apariţie. 
 
Sumo a „bătut toate recordurile”, de la greutate, la dimensiuni, precum şi în ce priveşte preţul de vânzare. Valoarea lui a depăşit recordul pentru cea mai scumpă carte publicată în secolul XX, valoarea acestuia crescând treptat.  
 
În cadrul unei licitaţii din Berlin, organizată în anul 2000, vânzările albumului au depăşit 430.000 dolari.
 
Fotografiile sale cu nuduri feminine au produs senzaţii la nivel mondial, albumele sale fiind prezente în colecţii importante din întreaga lume, precum şi la Muzeul de Artă Modernă din New York.
 
Prima serie a albumului Sumo, devenit legendă, este semnată de peste 100 de celebrităţi.
 
Cu siguranţă, şi Helmut Newton ar salută această noua ediţie.  
În vârstă de 83 de ani, faimosul fotograf de modă germano-australian, Helmut Newton a murit în ianuarie 2004, la scurt timp după un accident de maşină.
 
Albumul Sumo poate fi găsit la librăriile Diverta şi costă 605 lei.  
 
Foto: PR

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"