Suferi de insomnie? Iată ceaiurile care te ajută să dormi bine

Insomnie – este o tulburare de somn, care este caracterizata prin dificultăți de a dormi. Persoanele cu insomnie se trezesc de multe ori în timpul nopții și nu mai reusesc să adoarmă la loc, se trezesc foarte devreme și au senzație de oboseală la trezire.

Aceasta  poate fi de două tipuri: primară sau secundară. Insomnia primară este atunci când o persoană are probleme cu somnul, care nu sunt asociate direct cu altă afecțiune sau cu altă problemă de sănătate.  Insomnia secundară este atunci când persoana are probleme cu somnul din cauza unor afecțiuni precum astm, depresie, artrită, cancer, din cauza anumitor dureri, din cauza  unor medicamente pe care le iau sau a unor substanțe pe care le consumă, precum alcoolul.

Insomnia mai poate fi acută sau cronică, în funcție de durata acesteia sau cât de des se întâmplă. Poate avea loc pe o perioadă scurtă (acută), de la o noapte până la câteva săptămâni,  sau poate avea loc pe o perioadă (cronică), când o persoană suferă de insomnie de cel puțin trei ori pe spătămână timp de o lună sau mai mult.

Citește mai departe în Dicționarul medical.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Stiri pe scurt
Vă recomandăm: