În 2010, românii petrec vacanţa acasă

Concediul de vară mult aşteptat nu oferă prea multe oportunităţi accesibile pentru români în acest an. Dacă americanii şi englezii reprezintă cea mai mare pondere a turiştilor în destinaţiile de vacanţă…
… 70% dintre români vor sta acasă, arată un studiu recent realizat pe plan mondial.

În tandem cu "opţiunile" turiştilor români în ce priveşte destinaţiile verii, rezultatul sondajului realizat de site-ul unica.ro confirmă aceeaşi tendinţă, unde 42.4% dintre cititoare (823 respondenţi) confirma faptul că vacanţa nu include nicio destinaţie turistica în acest an.

Tot ca o tendinţă autohtonă, cele care vor pleca în concediu preferă în proporţie de 21,1% (410 voturi) litoralul românesc şi numai 15.2%, adică 294 de cititoare, vor alege o vacanţă în străinătate, potrivit sondajului.

Cu toate promoţiile tour operatorilor, un procent şi mai mic îşi va permite să meargă la plajă pe o insulă exotică, astfel că doar 90 dintre cititioare (4.6%) se vor întoarce bronzate din Creta.

Totuşi, pachetele agenţiilor de tip sejur "all inclusive" sunt accesibile pentru 3,8% dintre acestea, astfel că circa 70 de cititoare au optat pentru o astfel de ofertă.

Mult mai "îndepărtate" par circuitele prin Europa, pentru care au optat doar 30 dintre respondente, adică 1.6%.

În lipsă de resurse financiare, sau din alte considerente, alternativa unei vacanţe la munte este accesibilă în proporţie de 6,8% (circa 130 de voturi), precum şi posibilitatea deplasării la rude, fiind preferată de 4.5% dintre cele care au răspuns studiului, adică aproape 90 de cititoare.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: