În 2010, românii petrec vacanţa acasă

Concediul de vară mult aşteptat nu oferă prea multe oportunităţi accesibile pentru români în acest an. Dacă americanii şi englezii reprezintă cea mai mare pondere a turiştilor în destinaţiile de vacanţă…
… 70% dintre români vor sta acasă, arată un studiu recent realizat pe plan mondial.

În tandem cu "opţiunile" turiştilor români în ce priveşte destinaţiile verii, rezultatul sondajului realizat de site-ul unica.ro confirmă aceeaşi tendinţă, unde 42.4% dintre cititoare (823 respondenţi) confirma faptul că vacanţa nu include nicio destinaţie turistica în acest an.

Tot ca o tendinţă autohtonă, cele care vor pleca în concediu preferă în proporţie de 21,1% (410 voturi) litoralul românesc şi numai 15.2%, adică 294 de cititoare, vor alege o vacanţă în străinătate, potrivit sondajului.

Cu toate promoţiile tour operatorilor, un procent şi mai mic îşi va permite să meargă la plajă pe o insulă exotică, astfel că doar 90 dintre cititioare (4.6%) se vor întoarce bronzate din Creta.

Totuşi, pachetele agenţiilor de tip sejur "all inclusive" sunt accesibile pentru 3,8% dintre acestea, astfel că circa 70 de cititoare au optat pentru o astfel de ofertă.

Mult mai "îndepărtate" par circuitele prin Europa, pentru care au optat doar 30 dintre respondente, adică 1.6%.

În lipsă de resurse financiare, sau din alte considerente, alternativa unei vacanţe la munte este accesibilă în proporţie de 6,8% (circa 130 de voturi), precum şi posibilitatea deplasării la rude, fiind preferată de 4.5% dintre cele care au răspuns studiului, adică aproape 90 de cititoare.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: