Un profesor de la Stanford a descoperit ”vaccinul” împotriva cancerului. Elimină inclusiv metastazele

De Unica.ro pe

Profesorul Ronald Levy. Foto: Youtube/Stanford Department of Medicine

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit o substanță, care, injectată în tumorile canceroase, elimină chiar și metastazele. Studiile făcute pe șoareci de laborator au dat rezultate foarte bune, iar se recrutează pacienți cu limfom pentru a porni studiile clinice pe oameni.

Substanța studiată la Stanford conține doi agenți care stimulează imunitatea. Atunci când a fost injectată direct în tumorile solide ale șoarecilor, combinația poate elimina toate urmele de cancer din corp, inclusiv metastazele. Rezultatele au fost bune în mai multe tipuri de cancer.

Cercetătorii cred că injectarea celor doi agenți în tumori poate fi un tratament rapid și eficient al cancerului, un tratament care nu are aceleași reacții adverse ca citostaticele.

Studiul este desfășurat de profesorul Ronald Levy, un pionier în imunoterapia cancerului. În luna ianuarie el a obținut aprobarea pentru un studiu clinic pe bolnavi cu limfom.

Imunoterapia urmărește să stimuleze sistemul imunitar al bolnavului de cancer, astfel încât el să elimine singur celulele anormale din organism.

 

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica