Ştefan Stan, concert caritabil pentru copiii cu autism

Sâmbătă, 13 octombrie, de la 16.30, Ştefan Stan va susţine un concert caritabil la Vitantis Shopping Center, în Bucureşti.
Evenimentul se inscrie in seria actiunilor derulate de Kanal D si Asociatia Invingem Autismul in cadrul campaniei “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!”. Pe scena de la Vitantis Shopping Center va mai canta Cristina Vasiu.

Incepand cu ora 15.30, inainte de concertul sustinut de Stefan Stan,  copiii cu autism si cei cu dezvoltare tipica vor avea ocazia sa participe impreuna la jocurile organizate in zona special amenajata Yellow Place, din centrul commercial Vitantis, multumita programului Jucariada, cu sprijinul Butterfly Media Group.
“Va astept in numar cat mai mare  sambata, de la ora 16.30, la Vitantis Shopping Center, la un concert menit sa sustina cauza copiilor cu autism. Acesti micuti au foarte multe de oferit, sunt inteligenti si au sanse reale sa devina persoane independente. Trebuie doar sa ii intelegem, sa avem rabdare cu ei si sa ii sustinem. Terapia si mersul la scoala, alaturi de copiii de varsta lor, sunt esentiale pentru ca,  peste ani, acesti micuti sa nu mai depinda de nimeni. Autismul nu e o boala si nu e transmisibil! Haideti sa nu trecem nepasatori, sa facem cu totii ceva, oricat de neinsemnat pare acel ceva, sa fim uniti sa sa le dam acestor copii o sansa la viata normala. Semnati petitia on-line si trimiteti un sms la 8842; sunt gesturi mici, care pot face minuni!“, a spus Stefan Stan.

Stirile Kanal D si Asociatia Invingem Autismul au lansat, pe 15 septembrie, Campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala”. Telespectatorii Kanal D si nu numai pot astfel sprijini copiii afectati de autism cu donatii de 2 euro la numarul de sms 8842 (valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone). Fondurile stranse in urma campaniei vor ajuta la pregatirea specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul si la formarea a 100 de cadre didactice din tara, din gradinite si scoli de masa, in metode de predare pentru copiii cu autism.

Campania isi propune sa sensibilizeze opinia publica si factorii de decizie la nivel guvernamental, astfel ca Stirile Kanal D si Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (FEDRA) au lansat o petitie adresata Guvernului si ministerelor de resort (Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale; Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului; Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice). Persoanele care doresc să susțină acest demers pot semna petiția online aici.

La finalul campaniei de strângere de semnături, reprezentanții FEDRA și Kanal D vor depune această petiției la cabinetul Primului Ministru, Victor Ponta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!