Sfârşitul serialului „Fringe”?

De Raluca Cristea pe

Fani “Fringe”, viitorul nu sună prea bine pentru serialul vostru preferat! Se pare că producătorii s-au gândit la posibilitatea încheierii producţiei cunoscute la nivel mondial, ajunsă deja la sezonul 4.

Pentru cei curioşi dar mai puţin cunoscători, “Fringe” este un serial American SF creat de J.J Abrams, Alex Kurtzman şi Roberto Orci, adică cei care au creat şi serialul “Lost” sau producţiile “Mission Impossible” . Povestea se învârte în jurul Diviziei Fringe din cadrul FBI, divizie care foloseşte metode proprii pentru a investiga fenomene inexplicabile. Serialul a fost de multe ori asemănat cu “X Files”, “Twilight Zone” sau “Dark Angel”.

În România serialul a făcut rapid subiectul “degustării” de către pasionaţii genurilor SF şi Thriller şi nu mult a durat până a început nebunia descărcărilor de pe Internet a episoadelor “Fringe”. Momentan, mania este încă în toi în România dar începe să scadă în America. Tocmai din acest motiv J.J. Abrams, unul din producătorii serialului, a declarat oficial că se discută şi finalul seriei SF.

Partea mai puţin sesizabilă la acest anunţ care a alarmat deja fanii Fringe din America este că aceste “finaluri de seriale” devin o tactică din ce în ce mai populară printre seriile de seriale care îşi pierd din public undeva pe la jumătatea seriei, după primele 2-3 sezoane. Aceeaşi tactică a funcţionat pentru serialul “Lost”, după ce îşi pierduse din fani în sezonul 3.

Bănuielile strategiei producătorilor sunt oarecum confirmate de declaraţia producătorului J. J. Abrams: “Aşteptăm şi, dacă suntem suficient de norocoşi încât să ne ţinem fanii aproape, va fi o mişcare inteligentă să discutăm şi să ne gândim ce trebuie făcut şi până unde vom merge cu serialul.”

Eşti şi tu fan al seriei “Fringe”? Crezi că seria SF se va încheia sau este doar o strategie a producătorilor?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro