S-au împlinit 17 ani de la cele mai grave atentate din istorie

De Oana Savin pe
Pe 9 septembrie s-au împlinit 17 ani de la cele mai grave atentate din istoria Statelor Unite ale Americii, atentate care au declanșat un război nesfârșit împotriva radicalismului islamic.

În dimineața zilei de 9 septembrie 2001, turnurile gemene World Trade Center din New York au fost lovite de două avioane deturnate, la un interval de câteva minute.

Ulterior, un alt avion deturnat s-a prăbușit peste Pentagon.

Al patrulea aparat deturnat s-a prăbușit peste un câmp din Pennsylvania. Obiectivul precis al teroriştilor a rămas, până astăzi, necunoscut, la fel ca şi împrejurările exacte ale producerii catastrofei. Se pare că unii pasageri, informaţi prin telefonul mobil despre evenimentele din New York, i-au atacat pe terorişti.

În urma atentatelor, 2.977 de persoane și-au ăierdut viața, în timp ce alte câteva mii au fost rănite.

După 11 septembrie, SUA s-au aflat într-un război continuu. SUA au efectuat raiduri aeriene şi au trimis trupe în şapte ţări de glob, din Pakistan în Libia, însă niciunul din aceste conflicte nu a fost soluţionat până acum, şi există semne că vor mai dura încă mulţi ani.

„Este genul de eveniment care nu se va diminua din punct de vedere emoţional până când toţi cei în viaţă în momentul producerii atentatelor nu vor muri”, a declarat Lary Sabato, directorul Centrului de Politici din cadrul Universităţii Virginia.

Stația de metrou de la World Trade Center, redeschisă

Stația de metrou de la World Trade Center din New York a fost redeschisă, sâmbătă, ea fiind distrusă în timpul atentatelor din 2001. Acum ea are o nouă denumire: WTC Cortlandt.

Lucrările de reconstrucţie a fostei staţii Cortland Street au durat trei ani şi au costat 157 de milioane de euro. Noua staţie este decorată cu mozaic de marmură reprezentând textul Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului din 1948, opera aparţinând artistei Ann Hamilton.

Citește și: Doi turiști au fost salvați dintr-o prăpastie datorită unui mesaj pe Facebook

Citește și: Orașul în care, dacă vrei să te muți, trebuie obligatoriu să te operezi

Sursă foto: Captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro