România intră azi în prima semifinală Eurovision

Mandinga, trupa care reprezintă România la Eurovision Song Contest 2012, va urca astăzi pe impresionanta scenă de la Baku Crystal Hall.
Aproximativ 25.000 de spectatori sunt așteptați să urmărească evoluția celor 18 țări în prima semifinală Eurovision din sală, plus peste o sută de milioane de telespectatori se vor afla în fața televizoarelor.
Spectacolul începe la ora 22 si va fi transmis în direct de TVR 1 și TVR Internațional, dar și în format high definition pe TVR HD. România are numărul 6 în concurs.
„Luni am avut două repetiții în costume de scenă, la orele 18.00 si 24.00 (ora locala). Ultima dintre ele a fost urmărită și punctată de juriul de specialitate din țările concurente în prima semifinală, plus Azerbaidjan, Italia și Spania declară Dan Manoliu, șeful delegației României la Eurovision.
Românii din țară nu pot vota pentru România, în timp ce conaționalii aflați peste hotare trebuie să urmărească transmisiunea Eurovision la posturile de televiziune din țările în care se află, pentru a afla numerele de telefon pentru vot.
România intră azi în prima semifinală Eurovision
Pentru a treia zi consecutiv, România conduce în topul preferințelor jurnaliștilor acreditați la Eurovision. Dacă în ultimele zile, România a ocupat fie locul întâi, fie poziția a doua, de trei zile Mandinga a reușit să-și devanseze concurenții din prima semifinală, fiind urmată de Grecia și Rusia.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).
Foto: PR
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!