Prima întâlnire: între succes și dezastru. 3 idei de evitat

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 aprilie 2022, 12:44

Fiorii primelor schimburi de mesaje sau ale primelor telefoane, mai ales în cazul celor care se cunosc pe site-urile de dating și matrimoniale pot fi cu ușurință stinși dacă prima întâlnire este dezastruoasă.
Pentru ca să știe la ce se așteaptă, femeile, în proporție de 67%, și bărbații, în proporție de 40%, caută date despre partenerul lor pe Google, înainte de prima întrevedere, arată un sondaj al Sentimente.ro, liderul pe piață de matrimoniale din România.

Studiul mai arată că 46% din femei și 49% din bărbați urăsc ideea unei prime întâlniri la care să fie prezente și rudele vreunuia dintre parteneri. În plus, ambele sexe își doresc să poată purta o conversație cât mai plăcută la prima ntâlnire, așa că, dacă ai de gând să planifici o ieșire în club, renunță la această idee. Aproximativ 40% spun că nu ar vrea să se întâlnească în bar, club, la un concert sau orice alt loc gălăgios. Dorința de intimitate și apropiere face însă ca persoanele care își caută dragostea online să accepte chiar și o primă întâlnire în pustietate: doar 13% din bărbați și 23% din femei ar considera acest lucru nepotrivit, chiar îngrijorător.

Studiul Sentimente.ro a mai arătat că femeia care-și caută pe internet sufletul pereche, a avut două-cinci relații, care au durat peste un an, pune preț pe etnie și religie atunci când își caută un partener, și se simte încrezătoare în ea însăși. Ea nu are retinereri că nu va fi plăcută la o întâlnire offline, chiar dacă recunoaște că singurul aspect asupra căruia are rezerve în a fi total sinceră este vârsta.

Pe de altă parte, bărbatul aflat în căutarea sufletului pereche este ceva mai experimentat, a avut peste cinci relații cu o durată medie de un an. Spre deosebire de sexul opus, acesta este destul de nesigur la prima întâlnire, având chiar mai multe emoții decât partenera sa. Preferă să nu dea detalii despre înălțime, tocmai pentru a nu dezamăgi.

Ce este cel mai important lucru este însă că, atât femeile (90%), cât și bărbații (83%) își doresc să găsească online un partener la care să vină seara acasă. Doar 7% își doresc să găsească un partener pentru distracție și 6% din bărbați și mai puțin de 1% din femei vor doar o aventură de-o noapte.

Sondajul Sentimente.ro a fost desfășurat online, în perioada 22 a€“ 31 mai, pe un eșantion de 10856 de respondenți.
Vezi un infografic cu mai multe date despre dating în România aici.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!