Pilotul Florin Rotaru, decedat sâmbătă, avea doi copii mici. De ce a decis să nu se catapulteze

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 10 iulie 2018, 14:00
Un grav accident aviatic a avut loc sâmbătă la baza Borcea de lângă Fetești, în timpul unui show aviatic la care asistau mii de persoane.

Un avion MIG 21 Lancer s-a prăbușit în jurul orei 13:15, la aproximativ 10 kilometri de locul unde se aflau mii de oameni veniți să admire avioanele.

Din păcate, pilotul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, și-a pierdut viața, lăsând în urmă doi copii și o soție îndurerată. Pe cel mai mic dintre copii nici nu apucaseră să îl boteze.

Căpitan-comandorul (post-mortem) Florin Rotaru mai avea un frate, mai mic cu trei ani. Cei doi și-au pierdut tatăl pe vremea când Florin era la liceul militar, apoi mama lor a fost nevoită să plece în afară pentru a câștiga bani. Acum femeia se va întoarce în țară ca să-și înmormânteze unul din cei doi băieți.

Potrivit MAPN, pilotul ar fi putut să se catapulteze pentru a-și salva viașa, însă astfel, avionul s-ar fi prăbușit peste oamenii adunați să vadă show-ul aviatic. El a decis să rămână în avion și să-l îndepărteze de mulțime știind că astfel își va pierde viața.

Căpitan-comandorul (post-mortem) Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!