Pateul vegetal, bombă pentru sănătate

De Libertatea.ro, pe
Potrivit analizei făcute, pateul vegetal care se găsește în România este o adevărată bombă pentru organismul uman. Acesta conține numeroși aditivi periculoși pentru sănătate.

„Produsele de post, în majoritatea lor, sunt dezechilibrate din punct de vedere nutrițional, din cauza numărului mare de aditivi alimentari și al conținutului ridicat de sare. În cazul produselor de post, ingredientul principal trebuie să fie constituit din una sau mai multe legume, nicidecum din apă sau ulei vegetal, așa cum s-a constatat în cazul pateului vegetal”, a declarat Conf. Univ. Dr. Stanciu Costel, Președinte APC România.

Probleme care au fost descoperite pe etichetele produselor:
– Glucidele sunt adausuri de îndulcitori, dar acest lucru nu este trecut pe etichetă
– Zahărul nu apare în lista de ingrediente, dar este trecut pe eticheta nutrițională
– Atunci când produsul conține soia, nu este menționat dacă este sau nu modificată genetic
– Nu se declară proveniența uleiului vegetal – palmier, rapiță, in etc.
– În unele produse condimentele sunt înscrise în mod generic, dar nu este menționat tipul condimentului și având în vedere că unele dintre ele sunt incluse în lista substanțelor alergene, este important să fie știută denumirea respectivului condiment.
– Nu se menționează dacă aromele sunt naturale sau artificiale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!