Observator şi Antena 3 demareazã campania “Copiii nu sunt invizibili!”

De Unica.ro pe

Sute de mii de copii din toată România sunt copii nevãzuţi. Sunt copii care nu au niciun fel de act de identitate, certificat de naştere sau buletin.
Şi ca atare nu există; nu pot fi vaccinaţi, nu pot fi asistaţi medical decât în cazuri de urgenţă, nu pot merge la şcoală. NU EXISTĂ pentru statul român. Indiferenţa sau neputinţa comunităţii din care fac parte elimină orice şansă a acestor copii. Pentru că lucrul cel mai dur pentru copiii care nu există este că ei nu au viitor.

Începând de astãzi, Observator şi Antena 3 prezintă cazuri dramatice ale unor copii „care nu există”. Situaţia lor este disperată şi nu suportă amânare, aşa că Observatorul şi Antena 3 au făcut deja demersuri pe lângă autorităţi pentru ca situaţia acestor copii să se schimbe. Mai mult, oameni politici şi oameni care au decizie în protecţia copilului au fost de acord să înceapă demersuri pentru schimbarea legislaţiei, astel încât să ajute integrarea rapidă în societate a copiilor „invizibili”.

Recunoaşterea oficială a acestor copii nu este însă mai puţin importantă decât gravele probleme de alimentaţie şi lipsa unor locuinţe. În fiecare zonă a ţării, mii de copii stau cu familiile în case dărăpănate sau chiar în colibe. Pentru a da un semnal, dacă mai era nevoie, că solidaritatea este soluţia, Observator şi Antena 3 vor construi împreună cu autorităţile locale din Giurgiu o primă locuinţă în regim de centru de zi ridicată cu voluntari, jurnalişti, ONG-uri şi companii care oferă bunuri şi servii gratuit, pentru un scop nobil.

Startul ridicării acestui centru de zi va fi pe 1 iunie, sâmbătă. E un demers ambiţios, la care vor lua parte vedetele Observator şi Antena 3, dar, pe parcurs, putem, lua parte cu toţii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat