O ucraineancă, mamă a patru copii, emoționată de gestul unui român dintr-o benzinărie

De Unica.ro, pe

O ucraineancă, mamă a patru copii, aflată în tranzit în România, a povestit pe Facebook cum un român i-a oferit 200 de lei într-o benzinărie din Moieciu.

O ucraineancă, mamă a patru copii, emoționată de gestul unui român dintr-o benzinărie

„Acești bani mi-au fost oferiți de un bărbat de 60-65 de ani, la o benzinărie, când mă întorceam la mașină, după ce am plătit un plin”, a explicat femeia.

„Mi-a șters parbrizul și m-a întrebat: «Ucraina?». Am răspuns: «Ucraina». Probabil m-a așteptat, văzând numerele de înmatriculare ale mașinii. Și-a deschis portofelul și mi-a oferit 100 de lei, apoi mi-a zis: «Slavă Ucraina!». Am început să plâng. Am refuzat banii văzând că avea o mașină veche… A deschis portofelul și mi-a mai oferit 100 de lei. Mi-a zis că am nevoie de ei și iar «Slavă Ucraina!»”, a continuat.

„Mă înecam cu propriile lacrimi. Nici nu știa că am 4 copii care mă așteaptă acasă. Bine că nu i-am spus, altfel și-ar fi golit portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă postarea ajunge la acest bărbat, vreau să știe că a ajutat o mamă cu patru copii”, a completat.

„Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu mi-a venit să cred. Cum s-a întâmplat asta? Întreaga lume ne susține, ne ajută! Ne oferă gratuit cazare, mâncare, haine, bani! Iar vecinii noștri din Rusia ne omoară! Realitatea îmi face părul să se ridice… Asta vreau să spun! Mulțumiri!!!! Mulțumesc tuturor! Celor care m-au adăpostit cu copii! Celor care ne ajută în toate! Prietenilor care trimit bani ca să avem cum să trăim!”, a adăugat.

„Războiul mi-a arătat multe. Războiul deschide ochii multora. Mulțumim pentru lecția de viață, dar vă rog să ne lăsați în pace. Nu meritam asta. Întoarceți-vă de unde ați venit!”, a încheiat.

Postarea a atras zeci de mii de aprecieri și sute de comentarii în care sunt povestite întâmplări similare din toate țările Europei prin care trec refugiați.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, despre negocierile cu Ucraina: „Există oarece speranțe de a ajunge la un compromis”

Zi decisivă pentru încheierea războiului din Ucraina. Negocierile dintre miniștrii de Externe din Rusia și Ucraina s-au încheiat

Alexandru Ciucu, în lacrimi vorbind despre refugiații din Ucraina: „Un val de disperare”

Șeful NATO: „Vom proteja și apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat”

La ordinul președintelui rus Vladimir Putin, Ucraina a fost invadată pe trei fronturi în dimineața zilei de 24 februarie.

Liderul de la Kremlin a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

În ciuda acestor declarații și a promisiunii că vor fi atacate doar așezările militare, imaginile bombardamentelor din Ucraina îl contrazic. În zilele care au urmat, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, precum și alte state au impus sancțiuni economice Rusiei.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!