O nouă cafenea socială în București

De Laura Davidescu pe
Afacerile al căror profit este direcționat spre cauze sociale se înmulțesc și la noi. Sheida este numele celei mai noi cafenele deschise în București, ale cărei încasări vor acoperi o parte din cheltuielile unor policlinici sociale.

Cafeneaua, a cărei amenajare poartă semnătura designerilor Erna și Vlad Moise, are o atmosferă intimă, primitoare și neconvențională, datorită covoarelor persane autentice, fabricate manual, puse la dispoziție de fondatorii localului, familia Enayati, de origine iraniană.

În afară de cafea, în noul local se prepară ceaiuri și sucuri și se vând produse de patiserie. Proprietarii își propun ca în scurt timp măcar o parte din produsele din meniu să fie aduse din alte structuri de economie socială.

„Unul dintre obiectivele cafenelei este să devină un spațiu creativ pentru promovarea culturii comunitare, desfășurarea de evenimente artistice, dezbateri. (…) E un loc care te îndeamnă să spui povești și să faci fapte bune pentru cei din jur”, a declarat dr Wargha Enayati, președintele Fundației Policlinici Sociale Regina Maria la inaugurarea noii cafenele.

Noua structură de antreprenoriat social presupune ca profitul rezultat din vânzarea cafelei, dar și a covoarelor persane unicat să fie direcționate integral către policlinicile sociale ale Fundației Regina Maria, care asigură servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și fără asigurări sociale, dar și către Centrele Educaționale Băneasa și Afterschool Clinceni.

Cafeneaua este situată în apropierea Sălii Palatului și este deschisă de luni până vineri, de la 09:00 la 19:00.

Foto – Filip Gabriel

Citește și:

Evenimentele perioadei 23-29 ianuarie 2017 în București

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro