O nevăzătoare din Cluj a fost dată afară dintr-o brutărie din cauza câinelui însoțitor

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 09 martie 2022, 10:29

Presa locală din Cluj semnaleaza un caz de discriminare a unei persoane nevăzătoare ce a avut loc într-o cunoscută brutărie din oraș.

Conform stiridecluj.ro, o tânără nevăzătoare a vrut să intre în magazin însoțită de câinele ghid, însă angajatele nu i-au permis accesul deoarece animalele nu au voie să intre în brutărie. Ziarul preia postarea din social media a unei persoane care a fost martoră la incident:

Azi am fost martora unui eveniment care m-a lăsat cu un gust amar. În România, Clujul anului 2017, o tânără a fost dată afară din Panemar deoarece, nevăzătoare fiind, a intrat cu câinele însoțitor. Trei angajate au poftit-o imediat afară, pe motiv că nu are voie cu câinele, una dintre ele chiar zicând: ”Vedeți, este semn pe ușă”.

Deși am atenționat-o că este câine însoțitor, și doamna e nevăzătoare, și nici măcar nu avea cum să vadă acel semn, angajatele au fost de neînduplecat, subliniind că nu le interesează condiția doamnei, ci doar politica firmei, care nu le permite să primească animale de companie înăuntru. Cealaltă persoană care o însoțea le-a atras atenția că are dreptul legal ca persoană cu handicap grav să fie însoțită de cățel, dar degeaba, angajatele brutăriei din apropiere de Fsega chiar ridicând tonul la tinere.”

După reacțiile de pe Facebook și din presa locală, reprezentanții magazinul au declarat: ”Confirmăm că personalul nostru de la magazinul mai sus menționat a invitat tânăra să conducă câinele utilitar afară din magazin.

Motivul pentru care s-a procedat în acest mod are la bază legislația ce ține de siguranța alimentelor (REGULAMENTUL (CE) NR. 852/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare) care NU permite accesul cu animale domestice în zonele de preparare, manipulare sau depozitare a produselor alimentare.

Regretăm însă că angajatele firmei noastre nu au avut o atitudine înțelegătoare față de persoana nevăzătoare și ne cerem public scuze pentru acest lucru. Suntem conștienți că situația creată se putea rezolva și într-un alt mod.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!