Ministrul ucrainean de Externe: „Soldații ruși violează femei în orașele ucrainene ocupate”

De Unica.ro, pe

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat vineri, 4 martie, că soldații ruși au comis violuri în orașele ucrainene, informează Reuters, citat de Digi 24.

Ministrul ucrainean de Externe: „Soldații ruși violează femei în orașele ucrainene ocupate”

Agenția britanică de presă menționează că nu a putut verifica acuzația din surse independente și că șeful diplomației ucrainene nu a adus dovezi în sprijinul afirmației sale.

„Când bombele cad asupra orașelor noastre, când soldații violează femei în orașele ocupate, și avem, din păcate, numeroase cazuri în care soldați ruși au violat femei în orașe ucrainene, este dificil, bineînțeles, să vorbim despre eficiența dreptului internațional”, a spus Kuleba la un eveniment la Chatham House din Londra, informează Reuters.

„Însă acesta este singurul instrument al civilizaţiei pe care îl avem la dispoziţie pentru a ne asigura că, în cele din urmă, cei care au declanșat acest război vor fi aduși în fața justiției”, a declarat Kuleba.

Curtea Penală Internațională a anunțat pe 3 martie lansarea unei investigații pentru crimele de război pe care armata rusă le-ar fi comis în timpul invadării Ucrainei.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Povestea cuplului american care a adoptat un băiețel din Ucraina cu doar câteva zile înainte ca războiul să înceapă

Emmanuel Macron, mesaje de susținere în rusă și ucraineană, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

Cum funcționează sancțiunile economice impuse împotriva Rusiei

Vladimir Putin, decret pentru toată Rusia din 2 martie 2022. Ce nu mai au voie rușii să facă

În dimineața zilei de 24 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat invadarea Ucrainei pe trei fronturi.

Liderul de la Kremlin a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

În ciuda acestor declarații și a promisiunii că vor fi atacate doar așezările militare, imaginile bombardamentelor din Ucraina îl contrazic.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!