Mihai Leu se întoarce pe pista de raliu!

De Unica.ro pe

Programat între 23 și 25 august, Raliul Aradului Atrium Mall este așteptat cu mare interes de către fanii motorsportului întrucât fostul campion național la raliuri Mihai Leu va reveni în postura de pilot, el fiind de asemenea și organizatorul competiției.
Cel mai important eveniment sportiv din vestul țării va fi evaluat de observatori ai Federației Internaționale de Automobilism pentru a putea fi introdusă în circuitul european al Raliului. Se vor parcurge 146,6 km în 13 probe speciale avându-i ca forelighteri (mașini de deschidere) pe Mihai Leu și primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

„Avem ambiții mari cu Raliul Aradului Atrium Mall de-al duce într-un timp record în calendarul european. Deși ne aflăm la abia a cincea ediție, în precedentele desfășurări ale competiției am adus mereu ceva nou și spectaculos, precum etape comune în campionatele românesc si maghiar, creșterea numărului de probe speciale, invitati de excepție sau număr record de participanți”, a arătat Mihai Leu în cadrul conferinței de presă.
„Investim 50.000 de euro pentru ca acest eveniment să-și atingă obiectivul, acela de a deveni etapă europeană. Raliul nostru este unul dinamic, județul Arad oferind, şi în acest an, noi zone în care se va concura” a declarat și primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în conferința de presă ce anunță Raliul Aradului Atrium Mall.
„De câțiva ani, nu am mai participat la competițiile automobilistice și am considerat că Raliul Aradului Atrium Mall este o bună ocazie pentru a reveni” a declarat Mihai Leu. „Politica pașilor mici, dar bine făcuți dă roade la Arad. Sunt convins că, în viitorul apropiat, posibil chiar din anul următor, la Arad vom avea etapă  în calendarul european de raliuri”, a mai adăugat Leu.
Raliul Aradului Atrium Mall va avea o desfasurare diferită primelor patru editii. Astfel, shakedown-ul din apropierea localitatii Frumuseni va avea loc vineri 23 august, zi in care e programata si prezentarea oficiala a echipajelor participante, in fata Palatului Administrativ al Aradului. Intreaga zi de sambata 24 august e rezervata probelor speciale din judet, care au atras la Arad, an de an, piloti din Romania si Ungaria. Nu lipsesc din traseu specialele Conop si Nadas, printre cele mai frumoase trasee de macadam din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Duminica sunt programate doua superspeciale pe circuitul de karting din Arad, avand intercalata intre acestea o trecere peste speciala din Lalasint.
„Raliul Aradului Atrium Mall este deopotriva unul tehnic si unul de viteza, traseul este exceptional, iar calitatea drumurilor pe care se va rula este optima unui raliu de macadam” a declarat Ciprian Suarasan, organizator local.
Gsptv va transmite în direct una din probele speciale ale evenimentului iar revistele Promotor, Autobild, Etiquette Magazine sau Bussiness Woman sunt partenerii media.

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv