Mic şi cu puteri nebănuite. Uite ce beneficii are ardeiul iute

De Libertatea.ro, pe Ultimul update Miercuri, 02 octombrie 2019, 11:51
Ardeiul iute are o mulţime de proprietăți pe lângă aceea de a face mâncărurile extrem de gustoase. Datorită conținutului de capsaicină, acesta reduce durerile și inflamațiile și împiedică formarea cheagurilor de sânge și depozitele de grăsimi de pe pereții arterelor. Iată pentru ce afecţiuni este bun ardeiul iute roșu.

Dureri de gât
Pentru a alunga durerile de gât datorate unei răceli prepară acest amestec: un vârf de cuțit de semințe de ardei iute se pune într-un sfert de cană (50 ml) de apă clocotită, se lasă circa 20 de minute, apoi se amestecă cu miere. Se consumă cu înghițituri mici, lăsând să alunece lent pe gât. Și în cazul lombosciaticii ardeiul iute poate fi de ajutor. Se obține o tinctură astfel: 20 ardei iuți se pisează bine, după care se pun într-un borcan în care se adaugă un pahar (200 ml) de alcool de 50 de grade. Se închide borcanul și se lasă la macerat conținutul timp de 10 zile, după care se filtrează prin tifon. Cu preparatul obținut se fac comprese, care se pun pe zona dureroasă și se țin 10-30 de minute.

Rinită
În acest caz este indicată consumarea ardeiului iute drept condiment, mai ales în ciorbe și supe fierbinți, care îi intensifică efectul. Substanțele conținute de ardeiul iute desfundă imediat nasul, intensifică circulația în zona căilor respiratorii superioare și fac să crească temperatură corpului.

Citeşte mai multe pe Libertatea.ro

Vezi și care este cea mai bună reteta de dulceata de ardei iute

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!