La ce oră din zi trebuie să plantezi panseluțele și cum să le îngrijești ca să le meargă bine

De Libertatea.ro, pe
Capriciile primei luni de primăvară nu le intimidează pe plantele tale, ele ştiu una şi bună: este timpul să reînceapă să crească şi să facă flori. Dar, pentru ca totul să decurgă perfect, au nevoie şi de ajutorul tău. Cum le poţi fi de folos îţi spune dr. ing. horticultor Eugenia Niţă, de la Grădina Botanică din Bucureşti.

– Ce-şi doresc plantele de apartament? În primul rând, vor să le faci toaleta: să rupi frunzele şi lăstarii care se usucă şi să le speli frunzele prăfuite: le ştergi uşor (atenţie în special la cele foarte fragile, să nu le rupi!) cu o dischetă înmuiată în apă (plată, ideal, fiindcă apa de la robinet poate conţine calcar, clor şi alte substanţe cu care este tratată în procesul de purificare, şi care nu sunt deloc pe placul plantelor tale).

– Înlocuieşte ghivecele şi jardinierele cu altele mai mari (dacă plantele au crescut mult) sau cu unele noi (dacă cele vechi s-au deteriorat). Grăbeş- te-te să faci această operaţie fiindcă, din momentul când reîncep să crească, nu mai ai voie să “deranjezi” rădăcinile.

Citeşte mai multe pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!