Învaţă să faci cea mai bună friptură de miel! Chefii celebri de la TV îţi dezvăluie reţetele lor

De Libertatea.ro, pe Ultimul update Miercuri, 28 aprilie 2021, 15:53
Fără discuţie piesa centrală pe masa de Paşte, friptura de miel e piatra de încercare a fiecărei gospodine. Cum s-o facă mai gustoasă, cum s-o facă... unică? Ce să-i pună ca să-şi amintească toată lumea de ea? Gazdele celor mai cunoscute emisiuni de gătit de la TV au acceptat să dezvăluie pentru cititoarele noastre reteţele preferate, pentru ca fiecare să poată deveni un adevărat chef în propria casă.

Miel la cuptor

Horia Vîrlan, «Cireaşa de pe tort», Prima TV

Ingrediente: 2 kg miel (asta înseamnă cam un sfert de miel – pulpă spate sau faţă, cu piept), 10-12 cartofi noi mici, 3 căţei de usturoi, două linguri de ulei de floarea- soarelui, o cană de vin roşu sec, 4 roşii medii, 3 crenguţe de cimbru, o linguriţă de sare, o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat.

Preparare: şterge bine mielul cu o cârpă umedă. Zdrobeşte usturoiul şi amestecă- l cu condimentele, apoi cu cimbrul şi cu uleiul. Spală bine cartofii noi. Încinge cuptorul la temperatură mare. Stropeşte o tavă cu puţin ulei, apoi aşază cartofii. Unge bine sfertul de miel, de jur-împrejur, cu amestecul de usturoi şi condimente, apoi aşază-l peste cartofi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!