Interviu. Luminiţa Gheorghiu, o actriţă totală

De Unica.ro, pe

Protagonista unuia dintre cele mai așteptate filme românești, Luminița Ghoerghiu a acordat un interviu pentru www.elacraciun.ro, la aniversarea vârstei de 64 de ani. ”Sunt o babă comunistă” poate fi urmărit în cinematografe și, fără îndoială, o veți admira pe Luminița în rolul Emiliei.
”Luminiţa Gheorghiu este o actriţă totală. Dar nu vă spun nimic nou cu asta. Au spus-o mai bine rolurile sale impecabile din “Moartea domnului Lăzărescu”, “4 luni, 3 săptămâni şi două zile” sau “Poziţia copilului”, pentru care a fost distinsă cu Ursul de Aur în cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Îmi amintesc şi acum că am descoperit-o prima dată în perioada liceului în primul său rol major, cel al Catrinei din “Moromeţii” şi am visat mereu să o întâlnesc. S-a întâmplat. Şi am descoperit-o pe Luminiţa Gheorghiu, umană, cu dor de mare, cu o imensă iubire pentru fiicele sale, o ambiţie cât o întreagă carieră, cu convingerea că este prea puţină dragoste pe lume, că lectura este vitală şi că în viaţă e bine sa nu uităm nimic”, a scris Ela Crăciun.
În interviul acordat prezentatoarei știrilor matinale din weekend de la Antena 3, Luminița vorbește despre cariera sa și despre cele două fiice ale sale, despre rolul  de mama, despre dorințele sale sau despre cum se autodefinește: ” Cred că eu sunt o structură de om ambiţios şi asta îmi dă putere. Totuşi nu înseamnă că nu am şi eu zilele mele în care mi se pare că aş fi învinsă de ceva. Sunt un om destul de ambiţios, poate că asta îmi dă putere, poate că semăn cu mama mea care era un om foarte puternic, vesel, cu foarte multă putere de decizie. Nu am stat niciodată să mă gândesc ce anume îmi dă putere, dar am să mă gândesc de acum dacă mi-aţi pus întrebarea aceasta. Cred că e ceva în structura mea”, a declarat Luminița Gherorghiu pe www.elacraciun.ro.
Întreagul interviu îl puteți găsi accesând www.elacraciun.ro. Telespectatorii o pot urmări pe Ela Crăciun în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 6 dimineața prezentând știrile la Antena 3.  Pentru o incursiune pe blogul Ela Crăciun, cititorii trebuie să acceseze linkul următor: www.elacraciun.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!