Începe testarea sistemului național de avertizare a populației, RO-ALERT

De Unica.ro, pe

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România a anunțat faptul că de miercuri, 27 iunie, urmează să înceapă noile testări ale sistemului național de avertizare a populației, RO-ALERT.

Astfel, în comunicatul oficial al inspectoratului, se arată că testarea sistemului va începe în primă fază în unele zone din București, urmând ca în perioada următoare testarea să fie extinsă la nivel național. Iată ce a mai transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență:

Astfel, în zonele unde testele vor avea loc, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România, vor apărea notificări cu mesajul: <>.

Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării și alarmării populației în situații de urgență, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției, în caz de urgenţă majoră. Sistemul RO-ALERT este folosit atunci când viața și sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU și IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale„.

Fotofacebook.com/igsu.situatiideurgenta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!