Icoana care protejează Ierusalimul vine în România

De Libertatea.ro, pe
Loc de pelerinaj pentru credincioşi din toată lumea, Ierusalimul are o icoană protectoare adăpostită în Biserica Mormântului Maicii Domnului, unde preot este chiar un român! Anatolie Dumitraşcu a povestit pentru Libertatea legenda miraculosului obiect de cult şi ne-a destăinuit că românii vor avea şansa pentru prima dată, chiar anul acesta, să se închine la icoana făcătoare de minuni.

Biserica Adormirea Maicii Domnului e un lăcaş parţial subteran, după ce nivelul terenului s-a tot modificat în ultimii ani. Intrarea se face coborând o scară cu 48 de trepte din piatră, luminată de 500 de candele şi candelabre.

Din anul 1757, lăcaşul a fost preluat de Biserica Ortodoxă, iar aici slujesc preoţi români, greci şi ruşi. Între ei, veteran este Anatolie Dumitraşcu, un preot a cărui cuvântare unge la suflet credincioşi din toată lumea, iar prezenţa lui şi istorisirile spuse chiar lângă piatra mormântului Fecioarei Maria îi fac să lăcrimeze pe pelerinii români care îl întâlnesc.

Slujeşte de 30 de ani în Ţara Sfântă, iar ultimii 26 i-a petrecut numai la Biserica Mormântului Maicii Domnului. “Fiţi bineveniţi în cel mai sfânt loc de pe pământ!”, ne întâmpină în grai românesc preotul sosit tocmai de la Putna.

Citește mai departe despre icoana făcătoare de minuni pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!