Cercetătorii au descoperit furnicile care explodează când se simt amenințate

De Oana Savin, pe
Specialiștii au descoperit o nouă specie de furnici „kamikaze” care, pentru a-și ucide sau respinge dușmanii, explodează. Denumite Colobopsis explodens, aceste furnici au fost găsite în Brunei, stat din nordul insulei Borneo, cunoscută pentru biodiversitate.

Potrivit oamenilor de știință, contractându-se foarte puternic, furnicile lucrătoare din această specie aplică o presiune suficient de mare pentru a face să explodeze pereţii abdomenelor lor, eliberând jeturi de secreţii toxice.

Citește și: Cum scapi de insectele din casă! Cele mai bune sfaturi ca să scapi de molii, ţânţari, muşte, furnici şi gândaci de bucătărie

Astfel, inamicii sunt ținuți la distanță sau chiar uciși, la fel ca furnica „sinucigaşă”, relatează ZooKeys.

Deși nu sunt primele furnici explozive descoperite, acestea au capacitatea de „a se detona” cu mare uşurinţă, fapt care le face deosebit de interesante pentru oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii susțin că un astfel de fenomen rămâne „foarte rar în natură” şi doar câteva insecte care trăiesc în colonii, precum furnicile şi albinele, sunt cunoscute pentru faptul că se sacrifică în această manieră.

Citește și: De ce unii oameni sunt înțepați de țânțari

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!