Denisa Golgotă, stea a gimansticii românești la doar 16 ani

De Oana Savin, pe
Gimnastica românească are o nouă vedetă. Denisa Golgotă are doar 16 ani și deja a fost medaliată cu argint și bronz la Campionatul European de la Glasgow.

Născută pe 8 martie 2002, Denisa a câștigat titlul continental la sol, medalia de argint la sărituri și bronzul cu echipa României în întrecerea junioarelor la ediția Europenelor de la Berna, în urmă cu doi ani.

Astfel, ea a devenit una dintre speranțele gimnasticii românești alături de Olivia Cîmpian, colega sa de la Cetate Deva.

În 2016, Denisa a fost declarată sportiva anului în județul Hunedoara și i s-a oferit titlul de Cetățean de onoare al comunei sale natale, Alimpești, în județul Gorj.

Supranumită „Mica prințesă”, Golgotă a cucerit anul trecut medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor, la sărituri.

Antrenată de Liliana Cosma, Florin Cotuțiu și Adela Popa, Denisa și-a asumat poziția de lider la Campionatul European de la Glasgow.

Cred că a fost o zi foarte dificilă. Am fost foarte fericită când am văzut că am avut o evoluție de aur, însă m-am simțit puțin tristă când am coborât pe locul 2”, a declarat tânăra gimnastă în urma finalei de la sol.

Primul loc i-a revenit Ninei Derwael din Belgia, care a obținut și argintul la bârnă.

Citește și: Cea mai bună fotografie din România va fi premiată cu 7000 de euro

Citește și: Premiile Oscar 2019: Propunerea României pentru ”Cel mai bun film într-o limbă străină”

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!