Cum va fi vremea în următoarele 3 luni

De Unica.ro, pe
Vara 2016 aduce zile caniculare și furtuni destul de violente, conform estimărilor date publicității de ANM.

În ultimii ani, temperatura medie anuală a crescut în România, iar vara 2016 nu va face excepție.

Conform estimărilor ANM, luna iunie va fi una normală din punct de vedere al temperaturii și al precipitațiilor, în cea mai mare parte a țării. Doar în sud și este e posibil ca luna iunie să fie ușor secetoasă.

Tot în sudul și estul României, în luna iulie, temperatura medie a aerului se va situa peste valorile normale pentru această perioadă. În restul țării vom avea un iulie normal din punct de vedere al căldurii. Din păcate, precipitațiile vor fi deficitare în care mai mare parte a țării.

Luna august va fi, însă, foarte călduroasă, cu temperaturi care depășesc cu mult valorile medii. Canicula se va resimți mai ales în sud, sud-est și în vestul țării. Și ultima lună de vară va fi secetoasă, cu excepția regiunilor din nordul țării.

Meteorologii avertizează că temperatura medie este în creștere cu un grad la nivelul întregului glob. Luna aprilie 2016 a fost a douăsprezecea lună consecutiv când s-a depășit un record de căldură, iar anul 2015 a fost cel mai călduros an înregistrat vreodată la suprafața Pământului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!