Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai 2017

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 30 martie 2022, 16:09
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada martie – mai 2017, pe baza estimărilor sezoniere realizate de către Centrul European pentru prognoze de medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Citește și – Cum scapi de astenia de primăvară

Potrivit meteorologilor, în această primăvară ne așteaptă temperaturi mai scăzute decât media normală, în centrul, nordul și estul țării, cu excepția lunii mai, când gradele din termometru vor fi mai aproape de valorile normale ale perioadei. De asemenea, se vor înregistra precipitații abundente, în următoarele trei luni.

Prognoza meteo pentru luna martie 2017

Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normă în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai scăzute, local, în nord, centru şi vest. Cantităţile totale de precipitaţii se vor situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a ţării. Mercurul din termometre va urca în acestă lună până la 7 grade, iar minimele se vor situa între -1 şi 4 grade.

Prognoza meteo pentru luna aprilie 2017

Temperatura aerului va avea valori în apropierea mediei climatologice (9,3 grade Celsius), în cea mai mare parte a ţării, local mai scăzute în nord, nord-est şi centru. Cantităţile totale de precipitaţii vor putea fi excedentare, cu precădere în regiunile nordice şi centrale.

Prognoza meteo pentru luna mai 2017

Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normă (14.9 grade Celsius), în sudul ți local în vestul și centrul țării și posibil mai scăzute în restul teritoriului. Cantităţile totale de precipitaţii se vor situa în apropierea normelor climatologice (66,5 l/mp) în sud şi sud est şi vor putea fi excedentare în restul teritoriului.

Estimările meteo au un grad de realizare de aproximativ 60%, potrivit ANM. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Citește – Sănătate: Ce să faci dacă eşti meteosensibilă

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!