Crăciunul nu e Crăciun fără un vin bun, fără tobă, cârnaţi, caltaboşi, slănină afumată şi ceapă roşie. Cât plătim

De Libertatea.ro pe
Pentru cei care ţin la tradiţie, Crăciunul nu e Crăciun fără un vin bun, fără tobă, cârnaţi, caltaboşi, slănină afumată şi ceapă roşie. Iar dacă la masă se adună vreo patru persoane, pentru toate aceste bunătăţi ai nevoie, în medie, de puţin peste 300 de lei.

În prag de sărbători, sportul preferat al românilor e… mersul la cumpărături. Se cumpără orice, oricât – de la frigidere şi televizoare până la haine, jucării, cosmetice şi mai ales mâncare. Aşa că valul cel mai mare de oameni e la raioanele cu mâncare, unde, ca să ajungi lângă rafturi, trebuie să răzbeşti printr-un labirint de cărucioare. O masă de Crăciun – care cuprinde tobă, caltabos, şuncă, cârnaţi, lebar, brânză, ouă umplute, salată de boeuf, piftie, sarmale, friptură, cozonac şi fructe, plus băutură – poate costa o familie, în medie, 324 de lei.

Citeşte mai multe pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro