Cosana Claiciu, medic cardiolog, a murit la 44 de ani, în timpul gărzii. Care sunt reacțiile colegilor

De Unica.ro pe
Cosana Claiciu a decedat sâmbătă dimineață, în timpul gărzii, la spitalul din Arad. Colegii ei din întreaga Românie sunt șocați și revoltați. Pentru că nu este singurul caz de acest gen, ei consideră că epuizarea a jucat un rol important în dispariția prematură a Cosanei. 

Cosana Claiciu a murit în urma unui stop cardiac

Cosana Claiciu a intrat în gardă sâmbătă dimineață, în jurul orei 7:00. La scurt timp, a acuzat dureri de picioare, o problemă cu care s-a mai confruntat în trecut. Însă starea ei s-a agravt rapid, astfel că a intrat în stop cardio-respirator. Colegii au încercat să o resusciteze, conform Adevarul.ro, dar eforturile lor au fost în zadar. La câteva ore după ce a intrat în gardă, a fost pronunțat decesul Cosanei Claiciu.

Ea avea 44 de ani și era foarte cunoscută în Arad, după ce a salvat mai mulți pacienți cardiaci. Aceștia aveau numai cuvinte de laudă pentru medic, iar mesajele de regret au curs pe rețelele sociale.

cosana claiciu medic cardiolog

Cosana Claiciu, un alt medic epuizat

Reațiile colegilor nu au întârziat să apară. Aceștia consideră că epuizarea fizică, o problemă pe care o au mulți medici, ar fi jucat un rol important în decesul Cosanei. Livia David, medic la spitalul din Craiova, a scris pe Facebook o postare la care au reacționat mulți alți medici. Ea acuză sistemul de sănătate de suprasolicitarea medicilor, care nu au cum să suporte fizic atâtea gărzi epuizante. ”Avem colegi care au decedat nu numai în gardă, dar la locul de muncă, în sălile de operație, în UPU sau în radiologie”, scrie Livia David. Ea a postat și o listă cu numele și vârstele medicilor care au murit, în ultimii ani, la datorie. Această listă numără nu mai puțin de 38 de nume, doctori cu vârste cuprinse între 32 și 70 de ani, care au murit la locul de muncă.

”Noi suntem cei ce plătim uneori cu viața, și întotdeauna cu sănătatea, prețul acestor gărzi. Și, conform actualei legislații, ele nu constituie timp de muncă, ce contează ca vechime în muncă. Rog colegii medici-parlamentari să ia notă de această listă și să inițieze și să susțină proiectul de lege ce vizează recunoașterea orelor de gardă ca vechime în muncă”, este cerința Liviei David, susținută de foarte mulți colegi.

cosana claiciu a murit sambata

 

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere