Conferința Centenarul Marii Uniri, cea mai importantă lecție de istorie

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 13 decembrie 2018, 19:04

La final de an centenar, Asociația Efect – Centrul de formare profesională pentru comunitate, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și cu Casa Corpului Didactic București, organizează conferința Centenarul Marii Uniri, cea mai importantă lecție de istorie.

Evenimentul – la care vor fi invitați să participe profesori care predau istorie din București și din Ilfov – va avea loc vineri, 14 decembrie, de la ora 13, în Amfiteatrul Radu Voinea al Univesității Politehnica din București.

Conferința își propune să ofere profesorilor care predau istorie, principalii promotori ai cunoașterii faptelor istorice și ai educării tinerilor în spiritul valorilor naționale, o dezbatere despre Marea Unire a Românilor, despre disciplina Istorie și despre rolul ei în formarea noilor generații. Dezbaterile vor fi susținute de specialiști cu experiență din domeniile istorie, cultură și educație, care sunt în măsură să ofere informații inedite și extrem de utile profesorilor.

Lucrările conferinţei Centenarul Marii Uniri, cea mai importantă lecție de istorie vor fi structurate în două secţiuni:

  1. Sesiune în plen – Diplomație regală pentru România– prelegere susținută de istoricul Diana Mandache și Metodica predării disciplinei Istorie adaptată profilului actual al elevilor,prelegere susținută de Mihai Manea, inspector școlar pentru disciplina Istorie și Gabriela Bărbulescu, psiholog.
  2. Sesiune în ateliere – Istoria, o poveste adevărată, susținute de formatori pentru formarea continuă a cadrelor didactice.

Acțiunea este finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin programul de finanțare nerambursabilă a manifestărilor, a acțiunilor și a proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918–2018) și a Primului Război Mondial.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!