Cocktailuri: Cea de-a patra ediţie BARMANIADA continuă provocările cu Etapa de Mixologie

De Diana Zagrean pe

Miercuri, 21 noiembrie, la ora 20, barmanii își vor demonstra talentul prin crearea și prepararea de cocktailuri inedite.
Marian Beke, barman și trainer internațional de renume va fi prezent la această ediţie a competiţiei, ca membru de onoare al juriului.
Emoțiile și adrenalina vor lua o nouă formă miercuri, 21 noiembrie, în cadrul penultimei etape a competiției: Etapa de Mixologie.
În finala acestei etape, concurenții vor parcurge 3 probe: Shot -Tails, Cocktail Concept și Jameson Perfect Serve. Creativitatea în folosirea aromelor, metoda de preparare a cocktailurilor şi modul în care barmanii vor reuşi să interacţioneze cu juriul în timpul probelor, prin prezentarea și servirea reţetelor proprii, va desemna cei mai buni mixologi.
Palatul Ghika va fi totodată și gazda unui târg de specialitate dedicat pasionaților din domeniul bartending-ului. În cadrul târgului, expozanții vor cuceri audiența cu produse, prezentări și degustări inedite. Alături de expunerile detaliate ale ofertelor de spirtoase, vizitatorii interesați de serviciile disponibile în industria HoReCa vor beneficia și de o prezentare de soluții logistice complete.
În cadrul fiecărei etape, publicul va avea ocazia să experimenteze gusturi și arome unice, participând la demonstrații cu băuturi neconvenționale create la barurile special amenajate.
Cel mai nou trend în bartending, conceptul de shot tails, inventat de Jameson, va fi prezent și cu această ocazie, pentru a evidenția particularitățile mixologiei „separate”, prin savurarea succesivă a ingredientelor unui cocktail cu whisky.
Premii
La finalul fiecărei etape, profesionalismul și talentul le vor aduce concurenților care vor ocupa podiumul următoarele premii: 400 € – locul I, 250 € – locul al II-lea, 150 € – locul al III-lea.
Barmanul care acumulează cele mai multe puncte pe parcursul tuturor probelor de concurs va fi desemnat, la finalul competiţiei, „Barmanul Anului 2012 în România”. Barmanul Anului 2012 se va bucura de premiul cel mare, în valoare de 1000 € şi, mai ales, de şansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball 2013, în Irlanda.
BARMANIADA este cea mai complexă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.

BARMANIADA se află la cea de-a patra ediţie. Deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) în 2009, Sergiu Biriş în 2010 şi Marian Porumb în 2011.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro